Kuwaamo Sampo Luukkainen

Savorak Laitureiden keskeisistä yhteistyökumppaneista esitelläänpä seuraavaksi monitoimiammattilainen nimeltä Sampo Luukkainen. Hän on Savorak Laitureiden yrittäjän, Tomi Kokkosen, lailla kotoisin Rantasalmelta. Nämä miehet ovat kavereiksi tulleet jo yläasteajoilla, mutta työyhteistyö sai alkunsa vastikään vuoden 2018 lopulla. Silloin starttasikin iso -niin Savorak Laitureiden asiakkaille, henkilökunnalle kuin jälleenmyyjille iloa tuottava- projekti, jonka toteuttamisessa Sampolla on keskeisin rooli.

Yrityksiä maailmalla kiertänyt, asiakasta tarkalla korvalla kuunteleva maanviljelijä

– Sähkötekniikan diplomi-insinööri olen koulutukseltani. Työtaustani on metsä- ja prosessiteollisuudessa automaation ja säätötekniikan alalla. Stora Ensolla vierähti 7 vuotta ja Savcorilla 3 vuotta. Sen jälkeen perustinkin sitten oman yrityksen. Toiminimen kautta tosin oli tullut tehtyä osin hommia jo vuodesta 2010 alkaen.

– Kymmenen vuotta tuli reissattua työn puolesta eri puolilla maailmaa -kuten Etelä-Amerikassa, Venäjällä ja Britanniassa- vähintään 100 päivää vuodessa. Niinä vuosina kertyi vahva ja monipuolinen kokemus, miten eri yrityksissä eri asioita hoidetaan, sekä muodostui oma näkemys, miten niitä olisi hyvä hoitaa.

-Sampo Luukkainen-

Aktiivisesta ja yritteliäästä ihmisestä kun on kyse niin osaamista Sampo Luukkaiselta löytyy myös ohjelmointiin ja www-sivujen tekoon. Lisäksi tämä mies on itseoppinut valokuvaaja. Kuvaustöitä hän alkoi aktiivisesti tehdä vuonna 2007. Moderni, avara ja lapsiystävällinen Kuwaamo-studio sijaitsee Sampon perheen kotona maaseudun rauhassa, Rantasalmen Parkumäessä. Eipähän siitä ole pitkä matka Rantasalmen keskustaan, jossa myöskin Savorak Laitureiden tehdas sijaitsee.

– Asiakkaan tarpeen ymmärtämisen näen omassa yritystoiminnassani tärkeimmäksi seikaksi – olkoon tekemiseni sitten ohjelmointia, valokuvausta tai muuta; kyky ja pyrkimys asettua itse asiakkaan rooliin. Esimerkiksi ennen ekan kuvan ottoa yleensä juttelen asiakkaan kanssa puolisen tuntia. Näen tuon piirteen myös omaksi vahvuudekseni. Lisäksi mukautuvuus ja joustavuus on tärkeää yrittäjälle. Hyvää ja rehellistä palautetta olen työstäni saanut, joten uskoakseni työtapaani on oltu tyytyväisiä.

Vastapainoa tälle 4 lapsen isälle ja muille töille tuo -bändissä soittamisen ja vanhojen esineiden keräilyn ohella- luomuviljely. Sitä hän harjoittaa kotimaatilallaan jatkaen näin osaltaan vanhempiensa elämäntyötä. Voi kuulostaa jo liian paljolle monelle, mutta Sampo kertoo nauttivansa luonnonläheisyydestä, jota työt viljelyn parissa tarjoaa.

Suunnittelijaksi Savorak Laitureiden 3D-laiturinsuunnittelu- ja tilausten & tuotannonhallintajärjestelmään

Mitä Savorak Laitureiden kanssa tehtävään yhteistyöhön tulee niin itse asiassa – Sampon osaamis- ja kokemustausta tiedossaan- yrittäjä Tomi Kokkonen oli koettanut saada tämän jo aiemmin suunnittelijaksi ja toteuttajaksi uudenlaiseen laiturinsuunnitteluohjelmaan, jolle hän etsi kaupallista vaihtoehtoa. Vastaus oli Sampolla aluksi kielteinen, mutta kun vaihtoehtoa ei löytynyt niin päätti Sampo ottaa haasteen vastaan. Ja hyvä, että otti.

Alkoi projekti, joka heti alusta lähtikin laajenemaan, että tehdäänkin pelkän laiturin 3D piirto-ohjelman sijaan koko Savorak Laitureiden tuotannon ja myynnin toimintaketjun hallintaohjelma, toisin sanoen yrityksen ERP-järjestelmä – nyt Savorakin tapauksessa vain vielä uudella lisäosalla varustettuna.

– Tomin visio 3D-laiturisuunnitteluohjelman suhteen oli, että asiakas pystyisi näkemään tuotteen mahdollisimman aitona jo sen suunnitteluvaiheessa. Toisaalta hän halusi myös systematisoida ja ammattimaistaa koko Savorak Laitureiden toimintaa. Hänen ajatustaan kannatin ja päätimmekin lähteä tekemään laajempaa tilausten- ja tuotannonhallintajärjestelmää Savorakin kehittymisen sekä kasvun tueksi.

Tässä Sampo aiempaan työhönsä liittyvällä prosessidiagnostiikan koulutukseen liittyvällä työmatkalla Chilessä vuonna 2016

”Näen Savorakissa suurta potentiaalia”

Syksyllä 2018 Sampo osallistui Savorak Laitureiden vuosittaiseen jälleenmyyjätapaamiseen, joka järjestettiin Hotel & Spa Resort Järvisydämessä Rantasalmella.

– Se oli itselleni huippukokemus! Oma näkemykseni vahvistui, että Savorakissa asioita on tehty oikein; toiminnasta näkyi ja kuului läpi rehellisyys, suoraselkäisyys, sekä se, että vaikeistakin asioista voidaan jutella. Niin itse tuotteen laatu kuin yhteishenki yrityksessä on hyvä. Niiden ansiosta myyjät kokivat, että heidän on kiva Savorakin laitureita myydä.

Syksyn tapaamisessa Sampo keräsi 3D laiturinsuunnittelu- ja tilausten & tuotannonhallintajärjestelmän ensiversioon jälleenmyyjiltä palautteita ja kehitysehdotuksia. Sen pohjalta suunnittelutyö jatkui pitkin talvea ja kesän koittaessa ohjelmaa päästiinkin jo itse tehtaalle sisään ajamaan. Ohjelma tulee linkittymään myös yrityksen verkkokauppaan, ja kaikkinensa asiakkaille uudistus tullaan julkaisemaan ennen seuraavaa kesäsesonkia. Sitten aiheesta kaikkinensa lisää! Joka tapauksessa uudistus tulee lisäämään entisestään Savorak Laitureiden toiminnan läpinäkyvyyttä ja sujuvuutta suhteessa asiakkaisiinsa ja yhteistyökumppaneihinsa – aivan kuten yritys strategiassaan haluaakin. Uudistus mahdollistaa myös, että asiakkaalle on jatkossa helppo ottaa tehtaaseen yhteyttä tilaukseensa liittyen.

Sampo Luukkaista kun kuuntelee niin on helppo huomata hänen olevan tyytyväinen päätökseensä lähteä yhteistyöhön Savorak Laitureiden kanssa. Ohjelmasuunnittelu on loppusuoralla ja silläkin saralla hyvältä näyttää. Tulipahan tänä kesänä hänellä hankittua myös vanhempiensa rantapaikalle Rantasalmelle oma Savorakin laituri. Sen vahvempaa signaalia ei voine antaa uskosta tuotteeseen ja yritykseen sen takana.

– Näen Savorakissa suurta potentiaalia, hän hymyillen sanookin haastattelutuokiomme päätteeksi.

Kiitos Kuwaamo Sampo Luukkainen, että olet tullut keskeiseksi osaksi Savorak Laitureiden yhteistyökumppaniverkostoa. On ilo tehdä töitä ja kehittää toimintaamme kanssasi!

Yhteystiedot

Kuwaamo Sampo Luukkainen
Sampo Luukkainen
Puh. 050 5431 607
sampo@kuwaamo.fi
www.kuwaamo.fi