Search
Close this search box.

Me teemme laiturisi käsityönä Rantasalmella, Itä-Suomessa

Tuleepa laituritilaus meille mistä päin Suomea tahansa, tapahtuu kotimaisen ja käsintehdyn Savorakin laiturisi valmistus seuraavien ihmisten toimesta Rantasalmella. Tehdastiimimme lisäksi meitä täydentää koko maan kattava reilun parinkymmenen jälleenmyyjämme verkosto. Heidän avullaan pystyt saamaan oman Savorakin laiturisi minne päin maatamme tahansa.

Tässäpä lyhykäisyydessään esiteltynä tehtaamme laiturimestarit!

savorak tiimi teemu

2021 taloon tullut Teemu sai aikoinaan kaveriltaan vinkkiä, että Savorak Laitureilla olisi tarvetta nohevalle työntekijälle. Paikka ei kuitenkaan ollut varsinaisesti auki, mutta Teemu päätti silti hakea. Niin siinä kävi, että Savorak Laitureiden tarve ja Teemun tarjoama osaaminen ja kiinnostus kohtasivat ja yhteistyö pääsi alkamaan. 

Huumorilla höystetyssä, mukavassa työyhteisössä Teemu on viihtynyt hyvin. Aiemmin elektroniikka asentajana toiminut Teemu on oppinut laiturin rakennustyöt työtä tekemällä. Hän on päässyt hyödyntämään sähköalan osaamistaan näissä työtehtävissä. Sen verran hyvin tehtaalla työssä ollessa pystyy samalla oppimaan ja omaksumaan uusia asioita, ettei välttämättä tarvitse olla kokemusta rakennuspuolelta. Terve maalaisjärki ja oikea asenne kun on mukana, niin on hyvät mahdollisuudet pärjätä. Säntilliselle, nopealle ja ahkeralle Teemulle nämä ominaisuudet tulevat luonnostaan.

Vapaa-aikanaan Teemu viettää normaalia arkea perheensä kanssa ja elää päivä kerrallaan ilman sen suurempia suunnitelmia ja tavoitteita.

savorak tiimi timo

Timppa tuli taloon 2 vuotta sitten. Savorak Laitureilla oli tuolloin työpaikka avoimena ja sitä haettiin.
Kokeneena konkarina Timo ollut hirsitalon rakentajana lähes koko ikänsä. Joskus nuorempana tuli käytyä pyörähtämässä Hesan hulinoissa, mutta eihän se savolaispoikaa loppujen lopuksi kiinnostanut, vaan tultiin takaisin Rantasalmelle.

Monipuolisessa ja mielekkäässä työssä on viihdytty. Hän arvostaa työnantajansa joustavuutta, sillä työtehtävät on mahdollista sopia tilanteiden mukaan. Aina voit tehdä oman jaksamisen mukaan vaikka 12 tuntia töitä kerralla ja sitten saat huilia. Kunhan sovitut työt vain tulee tehtyä. Metsästystä henkeen ja vereen asti harrastava Timo pitää tällaista mahdollisuutta loistavana! 

Vapaa-aika vietetäänkin kuuden koiran kanssa monipuolisesti harrastaen ja metsästäen riistaa laidasta laitaan. Eritoten hän nauttii lastenlastensa kanssa vietetystä ajasta. Elämä on oikein mukavaa!

Terveys on tärkeä ja Timo toivookin pystyvänsä tekemään töitä terveenä eläkeikään saakka ja pysymään muutoinkin terveenä koko ikänsä. 

Hurtilla huumorilla varustetun työporukan päivät kuluvat joutuisaan.

savorak tiimi timo.r

2023 taloon saatiin toinenkin Timo. Pitkän uran maalarina tehnyt mies alkoi pohtia alanvaihtoa ja pian törmäsikin työpaikkailmoitukseen aivan kodin naapurista. Hakemusta vauhditti  bändikaverin lausahdus “no se ois kyllä ihan sun näköinen paikka”. Pianhan sitä oltiinkin sitten ensimmäistä päivää töissä Savorakilla.

Timo on koulutukseltaan Konepuuseppä ja Puuseppä Artesaani Varkaudesta, joten puuntyöstökoneet ovat tuttuja. Savorakilla Timo työskentelee varaston ja logistiikan parissa, mutta varmasti tulevaisuudessa Timon kädentaitoja päästään hyödyntämään myös kasauspuolella. Trukkia on tullut ajettua satoja kilometrejä ja sen käyttötaito on tehtaallakin jo huomattu.

Timo on viihtynyt työssä ja hänestä on ollut mukava tutustua uusiin työkavereihin ja aivan uusiin työtehtäviin. Uusi työnkuva on monipuolinen ja opittavaa riittää varmasti jokaiselle päivälle.  

Timo on musiikkimiehiä henkeen ja vereen! Musiikki on ollut harrastuksena 13- vuotiaasta saakka ja sitä on tehty enemmän ja vähemmän tosissaan. On sitä kuultu joskus jopa radiossakin. Musiikin lisäksi vapaa-aikaan kuuluu talkoohommia järkkärinä ja paljon tulee tehtyä myös metsätöitä ja polttopuuhommia. Kesäteatterissakin Timo on ollut mukana lähemmäs 15-vuotta.

savorak tiimi jani

Jani tuli Savorak Laitureille 2019. Lukio tuli käytyä, mutta tulikin selväksi ettei koulussa istuminen ollut Janin juttu ollenkaan. Rohkeasti lähdettiin kyselemään työpaikkoja ja se sitten löytyikin Rantasalmelta, Savorak Laitureiden tehtaalta.

Elämänsä aikana on tullut töitä tekemällä opittua uusia asioita. Työssään Jani viihtyy hyvin ja työ on mielekästä, kun se on vaihtelevaa. Työporukka tehtaalla on hurtilla huumorilla varustettu, eikä ilman sitä siellä pärjääkään. Hallin hemmot heittääkin huumoria laidasta laitaan.

Vapaa-aikana Jani touhuilee omakotitalossaan kaikkia mahdollisia hommia ja niitähän riittää. 5 lapsisen perheen isänä ei ole vapaa-ajan ongelmia. Perheen arkeen kuuluu kissa ja koira.
Aina kun aikaa vain jää, Jani käy kiekkoilemassa. 

Tulevaisuuteen Jani ei toivo muuta, kuin että terveys kestäisi. Elämänsä aikana on tullut koettua suuriakin terveyshuolia, mutta sisukkaalla asenteella elämä jatkuu.

Jos oot avoin ja rempsee tyyppi, pärjäät hyvin tässä porukassa.

savorak jari

Jari on uusin vahvistuksemme laitureiden ja erityisesti laituriprojektien myyntiin ja asiakaspalveluun. Jarilla onkin pitkä kokemus myynnistä ja markkinoinnista omasta ohjelmapalveluyrityksestään sekä edellisestä työstään Hotel & Spa resort Järvisydämen kotimaan myyntityössä. Jari on lupsakka myyntineuvottelija ja erinomainen ideoija, joka varmasti käy asiakkaan kanssa laituritarpeet ja erilaiset kokonaisuudet tarkasti läpi.

Jari tuli töihin Savorakille kevättalvesta 2024, mutta kokemusta Savorakin tuotteista hänellä oli jo aiemmalta ajalta. Jo ennen vakinaistamistaan Jari on nimittäin tehnyt keikkatöinä myyntiä Savorakin osastolla messuilla ja tuntee hyvin Savorakin laiturit ja laituritarvikkeet.

Savorakille Jarista oli mukava tulla, koska työporukka on pieni ja kotoisa, myynti on selkeää ja tarvittavat tiedot hyvin käsillä sekä itse tuotteet laadukkaita ja hyvämaineisia, joita voi myyjänä ylpeästi esitellä edelleen asiakkaille.

Töistä Jari palautuu metsäretkillä. Talvisin Jari seikkailee metsissä lumikengillä tai metsäsuksilla ja kesäisin taas maastopyörällä. Taitaapa Jari mielellään myös yöpyä raikkaassa ulkoilmassa, vaikka komean kuusen alla!

savorak tiimi hannupekka

Hannu-Pekka on ollut talossa jo 6 vuotta. Hän halusi kokeilla jotain muuta, kun mitä aikaisemmassa työpaikassaan teki. Savorak Laitureilla oli tuolloin paikka avoimena ja Hannu-Pekka päätti hakea. Niinhän sitä sitten tänne päädyttiin.

Työssään Hannu-Pekka on viihtynyt hyvin. Hän on vuosien aikana päässyt etenemään työssään tuotannon vetäjäksi.

Työtä on paljon ja sitä riittää kaikille talossa oleville. Ammatiltaan Hannu-Pekka on ajoneuvoasentaja, mutta monipuolisena osaajana ja nopeana oppijana työt Savorak Laitureiden tehtaalla on sujunut loistavasti. Työn oppii tekemällä.

Vapaa-aikanaan Hannu-Pekka viettää mukavaa perheen arkea. Aina vain kun aika sen mahdollistaa hän lenkkeilee, kalastaa ja mökkeilee. Tulevaisuuden haaveena ja unelmana olisi omakotitalo Saimaan rannalta ja turvallinen, turvattu tulevaisuus.

Kun Savorak Laitureille tullaan töihin täytyy huumorintajua löytyä laidasta laitaan. Työssä pärjää, kun on halu tehdä ja oppia monipuolisesti. Täällä pääsee tekemään hommia myös oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan. Työporukka on avointa ja kaikenlaista läppää heitetään.

savorak tiimi elina

Elina tuli taloon 2021 tammikuussa, mutta oli kuitenkin tutustunut Savorak Laitureihin ollessaan mukana markkinointivirittämön valmennusohjelmassa. Virittämössä Elina valitsi paikakseen toisen yrityksen, mutta Savorak jäi hänen mieleensä ja kiinnostus sitä kohtaan syveni. Savorak Laitureille avautui työpaikka asiakaspalvelun parissa ja sen enempää miettimättä Elina otti Tomiin yhteyttä. Viralliset haastattelut pidettiin ja paikka oli siltä istumalta hänen.

Töiden ohessa Elina opiskeli markkinointia ja digimarkkinoinnin johtamista ja valmistui keväällä 2024 myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi (YAMK).

Työpäivät hänellä ovat varsin monipuolisia ja ajoittain hektisiä. Hän vastaa pääsääntöisesti Savorak Laitureiden markkinoinnista ja hallinnollisista asioista, mutta voi hänet löytää hallin puolelta vasara kourassa tai pakkaamassa asiakastilauksia. Sieltä mistä kuuluu iloista naurua, siellä Elina on! 

Työssään Elina on viihtynyt hyvin. Mukavasti haasteita ja päivä toisensa jälkeen putkahtelee erilaisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Työkaverit ja yhteistyökumppanit ovat kaikki oikein mukavaa ja rentoa sakkia. Hiukan se huumoria välillä vaatii kun ainoana naisena näiden köriläiden kanssa pistää menemään.

Vapaa-aikana Elina tekee paljon käsitöitä ja kesäisin viettää aikaa perheen kanssa mökkeillen ja remppareiskan hommia tehden.

Tulevaisuuden tavoitteena on syventää osaamista, kehittää työtään, sekä nähdä oman työnsä tuloksen yrityksen toiminnassa/ kehityksessä. Vain taivas on rajana!

savorak tiimi tomi

Kapteenimme, Savorak Laitureiden perustaja, nykyinen toimitusjohtaja Tomi Kokkonen, joka on toiminut Savorak Oy:n vetovastuussa jo vuodesta 2008.

Hänen innovatiiviset otteensa näkyvät tuotteiden suunnittelussa, mestarimyyjän rooli vankassa ammattitaidossa sekä yrityksen tunnettuus rennon pirskahtelevassa johtajuudessa. Tomi pyörittää tehtaan operatiivista toimintaa varmoin ottein ja vastaa projektimyynnistä.

Tomin tie yrittäjyyteen aikoinaan lähti itsensä haastamisen tarpeesta ja halusta nähdä mihin kaikkeen pystyy. Tämä on antanut mahdollisuuden kehittää ja ideoida vapaasti. Vaikka työ on vienyt paljon vapaa-aikaa, niin sen tekeminen on mukavaa ja siitä nautitaan.

Vastapainona työlle vapaa-aikaa vietetään urheillen monipuolisesti sekä itseään toteuttaen kaikenlaisilla rakentamiseen liittyvillä projekteilla.

Tulevaisuudessa Tomi haluaa kehittää itseään ja työtään sekä tulla paremmaksi ihmisenä ja esimiehenä.

”Yhteisesti haluamme sanoa, että meillä on ilo olla valmistamassa tai uudistamassa myös sinun rantapaikkasi laituria, kun sellaiselle ilmenee tarvetta!”

Lämpimin terveisin

Teemu, Timo, Timo, Jani, Mari, Hannu-Pekka, Elina ja Tomi