Search
Close this search box.

Vakaa betoniponttonilaituri epävakaisiin olosuhteisiin

Meillä on oma saari, johon pääsee vain veneellä. Laituri on meillä vähän kuin parkkipaikka

Henri Pylkkänen
savorak betoniponttoni

savorak betoniponttoni saareen

Parkkipaikka omaan saareen

Henri Pylkkänen ja Jonna Kokkonen tilasivat Savorakilta laiturin mökilleen rantasalmelaiseen saareen. Mökin he ostivat hiljattain ja kauppojen mukana tullut vanha laituri ei vastannut uusien omistajien tarpeita.

– Ostettiin vasta paikka, eikä täällä ollut kunnollista laituria. Meillä on vähän isompi, yli 7-metrinen vene ja vielä vesijetti sekä pieni buster, Henri selvittää.

Saareen pääsee vain veneellä, joten myös kaikki mökille kulkeva tavara ja ihmiset kulkevat laiturin kautta. Tilaa niin veneelle kuin tavaralle täytyy olla kunnolla.

savorak laituri veneen kiinnitykseen jetti

Iso selkä ja iso vene vaativat laiturilta vakautta

Tärkeää Pylkkäselle ja Kokkoselle oli koon ja vakauden lisäksi se, ettei laituria tarvitse nostaa talvella pois. Tarve oli siis tanakalle, mutta myös helppohoitoiselle laiturille. Ranta on järvenselän läheisyydessä, joten vaihtelevat olosuhteet edellyttävät laiturilta erityistä kestävyyttä.

Koska mökki on Rantasalmella, pääsi Savorakin toimitusjohtaja Tomi Kokkonen katsastamaan laiturinpaikan. Rannassa saatiinkin nopeasti lopullinen päätös laiturin koosta ja mallista lyötyä lukkoon. Koska laiturin pitää olla vahva, rantaan päätettiin asentaa Savorakin betoniponttonilaituri.

– Vahva laituri meille luvattiin ja semmoinen saatiin.

Lisäksi pariskunta halusi laiturin lehtikuusesta, joka on sekä hyvännäköinen että huoltovapaa. Laiturin sivuilla on pystylaudoitus.

– Meillä on kalliosaari ja kun lehtikuusi menee ajan myötä harmaaksi, tulee se istumaan hyvin maisemaan.

savorak laituri uimaportaat ylösnostettuina

Se toimitettiin, mikä luvattiin – ja vähän luvattua nopeammin!

Pariskunta kehuu laituritoimituksessa niin lopputulosta kuin toimituksen asiantuntevuutta ja ripeyttä.

– Savorak pystyi toimittamaan laiturin nopeasti, se oli hienoa. Kyselin muutamasta muustakin paikasta laitureita, mutta toimitusajat niissä olivat paljon pidempiä. Savorakin kanssa kaikki sattui kyllä kerralla kohdalleen.

Myös Savorakilta tulleet uimarappuset ovat saaneet uijilta kehuja. Laituriin on tehty rappusia varten sisennys, joten portaat eivät haittaa veneen tai jetin kiinnitystä laituriin.

Pylkkänen kertoo, että laiturista tuli juuri sellainen, kun luvattiin ja se toimitettiin silloin kun luvattiin – tai paremminkin jopa etuajassa. Pariskunta voikin suositella kokemuksensa perusteella Savorak-laitureita edelleen.

– Moni on käynyt laituria katsomassa ja ihmettellyt ettei tämä heilu eikä huoju, naurahtaa Henri.

Savorak laituri lehtikuusi uimaportaat

(Kuvat Tomi Kokkonen ja Henri Pylkkänen/Jonna Kokkonen)

Tutustu tarkemmin betoniponttonilaitureihimme.