Search
Close this search box.
myyjä Hamina Savorak

Ota yhteyttä:

Asko Ahola
puh. 040 841 8137
majakkamaki@gmail.com

Haminan Kiinteistöpalvelu

Asko Ahola

Asko Ahola pyörittää vaimonsa kanssa Haminan seudulla perheyritys Haminan Kiinteistöpalvelua, jonka toimialaa ovat erilaiset pienrakennuskohteet, mökkihuollot ja tietenkin laiturinmyynti ja laitureiden asennustyöt.

Askolla itsellään on rakentajataustaa 80-luvulta asti ja omaa yritystäkin hän on pyörittänyt Savorakin myyjänä aloittaessaan täydet 18 vuotta. Haminan alue on tullut tutuksi ulkotöissä, rakennuksilla, peruskunnostuksissa, laituriasennuksilla ja remonttihommissa. Yritys tekeekin lähes kaikkea, mitä mökillä vain tarvitsee tehdä. Laitureitakin yritys on tehnyt ja asentanut ja löytyypä perheeltä myös itserakennettu, 20-metrinen kiinteä laituri rannasta. Haminan alueen asiakkaat saavatkin yritykseltä laitureiden lisäksi laitureiden korjaukset, ankkurointien korjaukset, kävelysillat ja erilaiset huollot, mikäli vanhaa laituria ei haluta kokonaan uusia.

”Pitää olla sopiva paikka, liian avoimelle paikalle ei saa laittaa liian heppoista laituria tai liian heppoisilla ankkuroinneilla. Siitä on omakohtaistakin kokemusta. Pitää olla kohteeseen sopiva, asianmukainen laituri. Järven ranta on ihan eri asia, kuin tuulinen avomeri. Oikea laituri siis oikeaan kohteeseen ja oikeanlaisilla ankkuroinneilla”, Asko selventää.

Haminan alueelta löytyykin niin merenrantaa kuin pieniä järviä ja lampia. Merellä myös veneet ovat jykevämpiä, jotka jo itsessään vaativat laiturilta enemmän kuin pienten järvien soutuveneenkiinnityslaiturit. Saarissa lisäksi tarvitaan laitureita, joihin yhteysveneillä pääsee helposti. Lähempiin saariin pääsee kevyemmillä veneillä ja ulompiin sitten katetuilla ja jykevämmillä.

Asko odottaa yhteistyötä Savorakin kanssa mielenkiinnolla. Samantyyppistä yhteistyötä yritys tekee jo paikallisen hirsirakentajan kanssa ja yhteistyökuviot ovat yritystoiminnassa siis tuttuja.

Askon tavoittaa töihin Haminan seudulla ja itäisessä saaristossa. Saarikohteisin Asko ajaa 50-vuotiaan retkiveneensä, ”vanhan uskollisen puisen työjuhdan” kanssa. Myös yhtä omista laitureista on hinattu tarvittaessa kohteisiin. Isompiin kohteisiin taas pyydetään apua paikallisilta yhteistyökumppaneilta, jolloin tavarat saadaan kuljetettua kohteeseen isommalla veneellä.

Mikä sitten on tämän kokeneen rakentajan mielestä parasta työssä?

”Siinä vaiheessa, kun saadaan projekti valmiiksi, parasta on nähdä se asiakkaan hymy”, Asko toteaa.