Search
Close this search box.

Ota yhteyttä:

Tomi Kokkonen
Puh. 050 589 4840
myynti@savorak.fi

Savorak Laiturit Oy
Teollisuustie 2, 58900 Rantasalmi
Facebook
Instagram
YouTube

Tomi Kokkonen

Minäpä paljastan kaksi asiaa Tomi Kokkosesta, meidän laituriyrittäjästä ja myyjästä, jonka perään asiakkaat soittelee ja kiittelee, että tämä auttoi heitä saavuttamaan omia laituriunelmiaan; Tomi on rento kuin mikä, mutta myös siisti kuin mikä. Puhdasta arvostusta herättää se tapa, millä mies katsoo tehtaansa ja sen pihapiirien perään. Toisaalta sanonta ”Suutarin lapsella ei ole kenkiä” pätee tähänkin yrittäjään. Vapaa-ajallaan hän nauttii mökkeilystä ja tietysti omassa rannassa on Savorakin laituri – tosin vielä keskeneräisenä.

Niin ja sanotaanpa vielä kolmaskin asia tästä mestarilaiturimyyjästä ja savolaisesta yrittäjästä; yrityksensä ensimmäiset kymmenen vuotta hän heräsi klo 3-5 aamuyöstä töihin lähteäkseen. Nyt kun on päästy toisen kymmenen puolelle niin hän antaa itsensä nukkua jo aamukahdeksaan asti. Onpahan ruvennyt pyöräilemäänkin taas ja lisälenkeistäkin jo haaveilee. Se on terveen yrittäjän merkki!

Asiakkaan kertomaa

”Soitin Tomille ja kerroin, että tarvitsisin nykyistä pikkasen isomman laiturin. Tomi siihen sitten, että ”Minä tiedän, millaisen laiturin työ tarvitsette”. Se tuli sellasella äänensävyllä, että uskoahan se piti. Vakuutuin. Tähän saaren rantaan Savorakin miehet sitten laiturin uittivat ja parissa tunnissa se oli asennettu ja käyttövalmis. Nyt kun tämän kanssa on tovi eletty ja säitä nähty niin ei voi kuin todeta, että Tomi kyllä tiesi miten järeä laiturin pitää tässä järven selän edessä olla, että se tulee kestämään kaikki Saimaan säät.”

-Jarmo Mäkinen, näyttelijä-

Kokonaisuudessaan asiakaskokemustarinan Jarmon ja hänen perheensä laiturin hankinnasta Puumalan saarimökilleen voit lukea täältä.

 

Mikä on oma taustasi & osaamispohjasi laiturialalle?
”Olen tällainen kouluttamaton urpo, joka ei koskaan oikein tykännyt koulunkäynnistä. Puualan perustutkinnon ja merkonomin tutkinnon kuitenkin lopulta suoritin. Oppisopimuksella kävin lisäksi kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon. Puukeskuksella olin töissä 13 vuotta. Pitkä pätkä tuli myöskin toimittua Rantasalmen nuorisotalolla iltavalvojana ja sen ohella myytyä keittiökalusteita, säleverhoja ja Tulikiven uuneja. Sitten tulikin oman yrityksen, Savorak Laitureiden, perustaminen aika.”

Kerro ensimmäisistä laiturikaupoista, jotka aikoinaan teit?
”Ensimmäisen laiturini möin alkuvuodesta 2010 Savonlinnaan Moinsalmelle. Se oli mittatilaustyönä tehty betoniponttonilaituri. Ei oltu sellaista aiemmin vielä tehty, mutta niistä kaupoista lähti sitten Savorakin betoniponttonilaiturimalli kehittymään. Männä syksynä viimeksi oltiin tämän asiakkaan kanssa tekemisisssä. Tyytyväinen edelleen oli hankintaansa. ”

Mitä näet tärkeimmäksi, kun asiakas ottaa laituritarpeissa sinuun yhteyttä?
”Pyritään toteuttamaan asiakkaan toive ja siten, että hänen laiturista tulee kaikkinensa toimiva ja sopiva.”

”Tärkeää on, ettei asiakkaalle myydä sellaista tai toteuteta sellaista asiakkaan ajatusta, jonka kanssa tiedämme tulevaisuudessa tulevan ongelmaa. On myyjän vastuulla kertoa, mikä toimii ja mikä ei. Pitää pystyä myöskin joskus sanomaan asiakkaalle ei. Tärkeä ohjenuora on, ettei myöskään myydä vain myymisen vuoksi, vaan mennään koko ajan asiakas edellä.”

Savorakin esittelylaitureita löydät yrityksen laituritarvikemyymälän ja laituritehtaan pihalta Rantasalmelta osoitteesta Teollisuustie 2. Jos kaipaat tarkempaa esittelyä, soittele Tomille ennen myymälälle tuloasi ja sovi tapaamisesta hänen kanssaan!