Search
Close this search box.

Massiiviponttonilaituri isommalle veneelle

"Savorakin puolelta homma toimi kaikkinensa erittäin hyvin, ja Savontähden miehet hoitivat laiturin asennuksen ammattitaidolla."

Tomi Veijalainen, Marakon Oy, yrittäjä

Tilaa koko perheelle

 

Koska isännän isompaa venettä ei ollut laiturissa parkissa tänä syksyisenä kuvauspäivänä, niin näytetäänpäs nyt ihan aluksi kesällä otettu 360° kuva, jossa tämäkin komistus on mukana.

”Tomille oli heti selvää, että millainen laituri rantaamme ja veneillemme tulisi saada”

Kyseessä on Mikkelin Anttolassa sijaitseva, Marakon Oy:n yrittäjän, Tomi Veijalaisen ja hänen perheensä lomahuvila, jonne kesällä 2019 toimitettiin uusi Savorakin massiiviponttonilaiturimme. Isännän tavoitimme puhelimitse Lahdesta työn keskeltä kertomaan laiturinhankinnastaan. Hyvä niin, sillä tekemistä piisaa, kun pyörittää 30-vuotiasta, hydraulivasaroita ja muita kaivukoneen lisälaitteita Suomessa edustavaa ja rikotuspuomisovelluksia kiviaines- ja kaivosteollisuudelle valmistavaa sekä niitä yli 80 maahan toimittavaa yritystä.

Mutta itse asiaan, eli uuteen laituriin.

– Viime syksynä ostettiin uusi, isompi vene ja sitä varten tarvittiin yksinkertaisesti isompi laituri, aloittaa Tomi. – Savorakin yrittäjään, Kokkosen Tomiin olin tutustunut jo aiemmin, Venemessuilla ihan alun perin. Puolituttuja oltiin.

– Saaripaikkaamme Savonlinnaan oltiin Savorakilta hankittu jo aiemmin laituri. Paikallisia toimijoita halutaan aina suosia. Tyytyväisiä oltiin Savonlinnan laituriimme, joten siksi päädyttiin nyt myös Savorakiin.

– Edellinen Anttolan paikan laiturimme oli toiselta laiturivalmistajalta, mutta nyt sitten kun tarve tuli uudelle niin otin Tomiin suoraan yhteyttä. Hän tuli itse paikan päällä käymään huvilamme rannassa. Asiani kun hänelle esitin, niin Tomille oli heti selvää, että millainen laituri rantaamme ja veneillemme tulisi saada.

– Sitten laitettiin Savorakin tehtaalle laituritilaus menemään ja nopeasti koko homma siitä sitten eteni. Juhannuksen jälkeisellä viikolla oli jo asennuksen aika. Toimitussisältö laiturissa oli juuri sellainen, mikä pitikin. Savorakin puolelta homma toimi kaikkinensa erittäin hyvin. Savontähden miehet hoito laiturin asennuksen ammattitaidolla, ja nyt sitten valmiina itse laituri on käytössämme toiminut hirmu hyvin.

– Extrana vielä Tomi auttoi vanhan laiturin myynnissäkin. Huvilanaapurimme sen lopulta osti. Savorak hoiti laiturin pois omasta rannastani ja kuljetti sekä asensi sen uuteen.

Savorakin suurin ylpeydenaihe – vankka & kaunis massiivilaituri

Veijalaisen tapauksessa päädyttiin Savorakin massiivilaiturisarjan jykevämpään malliin, massiiviponttonilaituriin. Massiivisarjan ”pikkuveli” on nimeltään Huvila-massiivilaituri. Se on isoa veljeään kevyempi, vaikkakin laiturin rakenne sinällään on sama.

Savorakin massiivilaiturit valmistetaan Rantasalmen tehtaalla raskasponttoniperiaatteella. Se tarkoittaa, että laiturin koko pinta-ala on suurta massiivista betoniponttonia. Rakenne antaa massiivilaiturille erittäin hyvän vakauden niin suurien veneiden rantautumisessa kuin haastavissa meriolosuhteissa.

Massiivilaiturit ovat Savorakin laitureiden aatelia. Niiden ero betoniponttonilaituriin on siinä, että betoniponttonilaitureissa betoniponttoneja on monia, kun taas tosiaan massiiveissa ponttoni on yhtenäinen.

Veijalaisen tarpeisiin paras ratkaisu oli L-muotoinen massiiviponttonilaituri. Kokonaisuudessaan laiturin muodostaa teräsrunkoinen 8 metriä pitkä ja 1,5 metriä leveä käyntisilta. Sen perässä on sitten ensin kapeampi 10 metriä pitkä ja 2,4 metriä leveä laiturin osa, sekä sen jälkeen leveämpi 15 metriä pitkä ja 3,15 metriä leveä laiturin osa.

Laiturin ulkoverhoilu on painekyllästettyä mäntyä. Varustelujen osalta siihen on asennettuna kahdet, kääntyvät uimaportaat, ledivalopollarit, jettilaituri, sähköpiste ja vesipumpulle valmius.

– Uusi laiturimme palvelee hyvin meidän tarkoituksia. Laituri on erittäin tukeva. Siihen on hyvä kiinnittää veneet ja jetti, ja siinä mahtuu hyvin myöskin olemaan. Tosi tyytyväisiä ollaan!