Search
Close this search box.

Savontähti Oy

Tällä tarinallahan on sellainen alku, että olipa kerran vuosia sitten eräässä Saimaan lukuisista saarista meneillään rakennusprojekti. Siitä projektista -ja erityisesti Savorak Laitureilla saaritöissä mukana olevasta asennuslautasta- kuuli ja kiinnostui Jani Puurtinen, Savontähti Oy:n yrittäjä. Jani sitten soittamaan Savorak Laitureiden yrittäjälle Tomi Kokkoselle. Kysyi, että vuokraisiko tämä hänelle lauttaa. Tomin vastaus oli, että vuokrata hän ei sitä aio, mutta että Jani saa sillä ehdolla lautan, että ostaa sen häneltä omakseen. No, Janipa osti ja siitä starttasi yhteistyökumppanuus, joka on sittemmin laajentunut muotoon, että Savontähti vastaa nykyisellään -oman asennuslauttansa kera- suuresta osasta Savorakin laituriasennuksista Itä-Suomen alueella.

K & K Mustosten kuorma-auto on tuonut laiturikuorman rantaan. On aika Savontähden aloittaa oma työ.
Laiturikuorma on lastattu asennuslauttaan. Kuorman uitto asiakkaan rantaan alkaa, koska suoraan rekalla sitä ei rantaan saada. Monesti laituriasennukset toteutetaan juuri näin uittamisen avulla.

Rakennusalan rautainen ammattilainen Savonlinnasta

Savontähti on vuonna 2009 perustettu savonlinnalainen rakennustöihin erikoistunut yritys. Yrityksessä hommia paiskii Janin, yrittäjän itsensä lisäksi yksi apumies, Janne. Automekaanikon koulutus tuli Janin aikoinaan hankittua, mutta laiva-alalle metallihommiin hän uransa alkuvaiheessa päätyi. Sen jälkeen lisäosaamista ja ammattitaitoa kertyi Andritzillla hitsarina, Norelcolla puistomuuntajien asentajana sekä UPM:llä vanerityöpuolen koneenhoitajan töistä. Lisäoppia ja näkemystä tuli hänellä hankittua myöskin Helsingin kauppakorkeakoulusta yritystalouden opinnoista. Sen jälkeen visio oman yrityksen perustamisesta olikin kypsynyt. Oli aika perustaa Savontähti Oy.

– Savontähdessä panostamme yksinkertaisesti työmme laatuun. Mahdollisimman hyvin ollaan pyritty työt aina tekemään ja siitä se on pikkuhiljaa kehittynyt. Nykyään ei tarvitse itse juuri enää mainostaa; puskaradio toimii suhteellisen hyvin niin, että töitä on riittänyt.

-Jani Puurtinen-

Savontähti Oy:n yrittäjä Jani Puurtinen vastaa yrityksensä laituriasennustöistä. Työpäivät monesti yrittäjällä venyvät, mutta hyvää vastapainoa työlle tuo perhe, johon kuuluu puolison lisäksi 10- ja 7 -vuotiaat pojat. Aktiivisuutta miehellä riittää myös lasten harrastustoimintaan Sapkon junioreissa, joissa hän toimii ei pelkästään huoltojoukoissa vaan myös Sapkon hallituksessa.
Toinen Savontähden työmiehistä on Janin veli, Janne Puurtinen. Vuosien työskentely yhdessä on hionut niin työskentelytavat tehokkaiksi kuin nostanut ammattitaidon korkeaksi.

Savontähden rakennuspalvelut ovat moninaiset: uudisrakentaminen Avaimet käteen -periaatteella on yksi, toinen taas remontointi- ja saneeraustyöt. Lisäksi katon korkeapaineruiskumaalaukset kuuluvat yrityksen osaamisen alaan, kuten myöskin viherrakentaminen ja pihatyöt. Osaaminen tällä yrityksellä on hallussa myös terassi- ja laiturirakentamisen saralla. Työt niin mantereella kuin saaressa onnistuvat oman ammattitaidon ja laadukkaan laitteiston avulla. Savontähti toimii pääasiassa Savonlinnan talousalueella, mutta laajan kalustonsa ansiosta Jani kumppaneineen. pystyy lähtemään tilaustyön perässä myös muualle Suomeen.

– Parasta palautetta on, kun jonkun asiakkaan tuttu soittaa ja haluaa, että hänellekin tulisimme tekemään töitä. Esimerkiksi yksi asiakas odotti vuoden, että sai juuri meidät saneerajaksi taloonsa. Hienoltahan sellaiset tuntuu!

Se, millä lailla laituri asennetaan kuhunkin rantaan, riippuu rannan ja laiturin ominaisuuksista. Tämän laiturin asennuksessa pystyttiin hyödyntämään rannassa olleita, riittävän suuria kiviä.

”Itsellänikin on perheemme mökillä Savorakin laituri, ja tyytyväisiä ollaan siihen oltu.”

Savontähden ja Savorak Laitureiden yhteistyötarinan juuret juontuvat tosiaan Jani Puurtisen kiinnostukseen hankkia asennuslautta itselleen oman yrityksensä rakennuspalvelujen laajentamiseksi. Jani osti lautan Tomilta, ja miehet sopivat, että Savorak Laiturit rupeaa ostamaan laituriasennuspalveluita Savontähdeltä. Asennusten lisäksi Savontähti nykyisellään myös jälleenmyy Savorakin Laitureita. Kaikkinensa löytyi tuolloin vuosia sitten win-win-kumppanuus, mikä on auttanut kumpaakin yritystä kehittymään ja kasvamaan. Vuosittain Savontähti vastaa 60-80 Savorakin laiturin asennuksesta.

– Savorakin laituritöistä erityisesti on mieleen jäänyt Järvisydämen laiturit Rantasalmella. Jotta päästiin uusia laitureita asentamaan niin vanha pylväslaituri siellä tuli meidän toimesta räjäytettyä. Ja nyt kun yritys kasvaa alati, niin joka kesä sinne ollaan me käyty lisää laitureita asentamassa, kun he ovat niitä Savorakilta tilanneet.

Laiturin rantakiinnitys on tärkeä sen tukevuuden ja vakauden kannalta. Tärkeä on myös ristikiinnitys, joka lähtee laiturin keskeltä ulottuen ketjuilla syvälle laiturin kummallakin puolella sijaitseviin betonipainoihin. Niidenkin tiputus veteen onnistuu helposti asennuslautan avulla. Tässä tapauksessa järveen upotettiin 2 x 1500 kg betonipainot, joista pohjaa myöten laituriin ulottuivat 15 metrin ketjut.

Savonlinnan, Varkauden, Kuopion, Siilinjärven ja Joensuun seutujen rannat ovat vuosien aikana tutuksi tulleet. Myös tutuksi on tullut toinen Savorak Laitureiden avainyhteistyökumppani, enonkoskelainen kuljetusalan yritys K & K Mustoset, joka puolestaan vastaa kuorma-autoillaan laiturikuljetuksista Savorakin Rantasalmen tehtaalta rantoihin eri puolille Suomea. Kuorma-auton kyydistä kaikki tarpeellinen nostetaan asennuslautan päälle ja järveen, minkä avulla taas niin itse laituri kuin muu puutavara sekä ankkurointipainot saadaan uitettua helposti perille asiakkaan rantaan laiturin omalle paikalleen asennusta varten.

”Yhteistyökumppanina koen, että Savorak Laiturit on luotettava ja reilu. Hommat toimii heidän kanssa niin kuin on sovittu.”

Kun takana on monta vuotta toimivaa yhteistyötä, niin ei meidän Savorakin puolelta voida muuta sanoa kuin että ”Samoin! ” Ilo on ollut Puurtisen Janin ja Savontähden kanssa töitä tehdä, ja tavoitteena on, että sama meno jatkuu tulevinakin vuosina.

Hyvältä kuulostaa myöskin se, että aivan kuten Savorak Laitureilla, myös Savontähdellä on omalla alallaan kasvusuunnitelmia. Sitä varten yrityksellä on jo Savonlinnan keskustasta tontti hankittuna. Nyt kun itsellämme on vajaa vuosi uusissa ja isommissa tehdastiloissa takana niin kasvuun halutaan omalta osaltamme kannustaa muitakin. Savontähdellä jos kellä on kaikki edellytykset tehdä se kestävästi ja menestyksekkäästi! – Näin me Savorak Laitureilla uskomme!

Savorakin työ on viittä vailla valmis. Tämä laituri on Savorakin lehtikuusiverhoiltu putkiponttonilaituri. Kävelysilta koostuu 2 x 5 metrin palasta ja itse laituri on 7 metriä pitkä ja 3,15 metriä leveä. Lisäksi laituriin on asennettu uimahyppyteline, kääntyvät uimaportaat, valot sekä pollarit ja törmäysuojat veneenkiinnitystä varten.
Savontähti teki jälleen kerran hienoa työtä! Kiitos!

Yhteystiedot

Savontähti Oy
Niemelänkatu 26, 57210 Savonlinna
Jani Puurtinen
jani.puurtinen@savontahti.com
Puh. 040 759 2995
www.savontahti.com
Facebook

Muutamia muita Savontähden asentamia Savorakin laitureita.