Search
Close this search box.

K & K Mustoset

Jos yhteistyö toimii, niin mitä sitä muuttamaan. Yksinkertaista, mutta totta. Kuljetuspuolella Savorak Laitureiden yhteistyökumppanuus enonkoskelaisen perheyrityksen K & K Mustosten kanssa alkoi jo yrityksen ottaessa ensi askeleitaan kymmenisen vuotta sitten. Niin hyvin ovat yritykset tulleet toistensa kanssa toimeen, että alkuajoista yhteistyö on vain tiivistynyt. Laituritehtaan ja asiakkaiden rantojen välisestä avaintoimijasta on tosiaan kyse, kun K & K Mustosista puhutaan. Siksipä onkin aika esitellä hieman tarkemmin tämä Savorak Laitureiden luottokumppani laiturinkuljetusten saralla.

Matkalla on jo kuorma-auton lavalta nostettu veteen yksi laituri, nyt toista viedään rantaan laskettavaksi Punkaharjulla. Hyvin auto kääntyy tiukassakin paikassa, kun ratissa on kokenut ja asiansa osaava kuski. Tässä tapauksessa Matti Mustonen, K & K Mustosten kappaletavarakuljetuksista vastaava.

Perheen voimalla kuljetuspalveluita koko maan kattavasti

Autokorjaamona kaikki sai Enonkoskella, Saimaan pienessä pitäjässä alkunsa vuonna 1994. Siitä homma lähti sitten kasvamaan ja kehittymään, kunnes keväällä 2000 näki päivänvalonsa kuljetusalan yritys K & K Mustoset Ay. Yrittäjinä yrityksessä on neljä Mustosta -3 veljeä ja 1 veljenpoika. Puolisoita on matkan varrella mukaan toimintaan tullut myös ja henkilökuntaa kaikkinensa onkin tällä hetkellä jo yhdeksän.

K & K Mustoset kuljettaa maatalouden, teollisuuden ja maanrakennuksen aineksia ja tarvikkeita. Yrityksen kuljetuskalusto kattaa seitsemän täysperävaunuyhdistelmää, ja liikevaihtoa kertyy tällä hetkellä 1,3 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2017 K & K Mustoset sai Enonkosken Vuoden yrittäjä 2017 -tittelin. Yrityksen kehityskaari kaikkinensa kertookin, että oikein on asioita tässä rautaisella ammattitaidolla varustetussa, mutta kuitenkin rennolla otteella työhön suhtautuvassa yrityksessä tehty.

– Asiakastyytyväisyys ja aikataulujen pitäminen lienee menestyksemme salaisuus. Kuljetustyössä on aika paljon muuttujia, ja aina ei mene niin kuin Strömsössä. Pyritään kuitenkin oma työ tekemään aina silleen, että hommasta jää kaikille hyvä maku. Onhan noita kehujakin asiakkailta tullut.

-Matti Mustonen-

K & K Mustosten työkenttä kattaa koko maan. Heidän kuorma-autot hoitavat kuljetukset Enonkoskelta käsin asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti niin Itä-Suomen kuin koko Suomen alueella. Kyydissä matkaavat viljat, lannoitteet, erilaiset maa-ainekset, kappaletavarat ja teollisuuden rahdit. Yrityksen kalusto on modernia ja säädösten mukaista. Tämä takaa kuljetusten turvallisuuden ja luotettavuuden perille saakka.

Yhteistyössä on voimaa! Nämä miehet kohtaavat Itä-Suomen alueella usein. Savontähti Oy hoitaa nimittäin sillä alueella valtaosan Savorakin laitureiden ranta-asennukset. K & K Mustoset tuo laiturit rantaan kuorma-autollaan, ja Savontähti jatkaa siitä uittaen laiturin tykötarpeineen asiakkaan rantaan ja asentaen sen valmiiksi paikoilleen. Kuten tässäkin tapauksessa.

”Meillä on hirmu hyvä tiimi Savorakin kanssa. Ajattelen, että ei olla vaan yhteistyökumppaneita, vaan myös kavereita.”

Savorak Laitureiden suuntaan vastuuhenkilönä yrityksessä toimii Matti Mustonen, K & K Mustosten Kappaletavarakuljetuksista vastaava. Vuosien saatossa hänelle ja muille Mustosten kuskeille ovat Savorakin tehtaan henkilökunnan ja yrittäjä Tomi Kokkosen lisäksi tutuiksi tulleet eri alueilla toimivat Savorak Laitureiden jälleenmyyjät; matkaavathan tosiaan Mustosten kuorma-autojen kyydissä valmiit laiturit Rantasalmen tehtaalta eri puolille Suomea, kaikkien jälleenmyyjien alueille. Savorakin osalta kuljetukset hoituvat K & K Mustosten toimesta myös Ruotsiin, Luulajan seudulle, missä Savorak Laitureiden Ruotsin jälleenmyyjä pitää toimipaikkaansa.

– Kyllähän se ensimmäisen laiturikuorman kuljetus Luulajaan, Ruotsin puolelle keväällä 2017, on jäänyt erityisen hyvin mieleen. Tänä vuonna myöskin ylileveä laiturikuljetus Sompasaareen Helsinkiin oli mieleenpainuva. Apuautoja piti olla ja kaikkea. Vähän erilainen kuljetus oli, mutta hyvin meni sekin, kertoilee Matti lupsakkaan tapaansa.

Savorak Laiturit työllistää K & K Mustosia siten, että maalis-huhtikuulta aina syyskuulle asti yksi kuorma-auto hoitaa pelkästään laiturikuljetuksia ja toinenkin auto 70 %:sti. Matti Mustoselle itselleen kokemus ja osaaminen laiturikuljetuksiin on tullut tekemisen kautta. ”Mitä enemmän tekee, niin sitä enemmän sitä oppii”, toteaa hän. Ja niinhän se juurikin on!

– Yhessä ollaan Savorakin kanssa paljon mietitty, että miten laiturikuljetukset kannattaa parhaiten tehdä. Siitä on ollu hirveesti apua, että homma on kehittyny jouhevammaksi.

Lopuksi kysyn Matilta vielä, miten hän kuvailisi Savorakia yhteistyökumppanina. Vastaukseksi saan, että ”Savorak Laiturit on monipuolinen, rehellinen ja ystävällinen.” Kiitos Matti ja K & K Mustoset tästä mieltä lämmittävästä näkemyksestä. Ei voida omalta puolelta kuin todeta, että juuri sitä samaa on myös K & K Mustoset. Teidänkaltainen kumppani, jonka kanssa työt sujuu, mutta jonka kanssa voi käydä läpi työn viereisiäkin elämän asioita, on kullanarvoinen. Tällaisista kumppanuuksista hyödytään niin me yritykset itse kuin viime kädessä asiakkaamme. Kiitos!

Nopsaan ja sujuvasti Matti Mustonen laiturikuorman auton lavalta veteen saa nostetuksi. Autopuolen koulutus hänellä tuli lukion jälkeen käytyä, ja intissä rekkakortti päälle vielä ajettua. Teollisuusrahtiajossa osaaminen ensiksi kouliintui, kunnes sitten mukaan tuli myöskin laiturikuormien kuljetukset eri puolille Suomea. Hyvää vastapainoa pitkille työpäiville tarjoaa Kerimäellä sijaitseva koti ja siellä hänen kanssaan asusteleva kihlattu ja koira. Ja tuleehan tuota kuulemma vapaalla beach volleytakin käytyä pelaamassa kesäaikaan.

Yhteystiedot

K&K Mustoset Ay
Tuulenmäki 2, 58175 Enonkoski
Matti Mustonen
Puh. 040 414 5099
kuljetukset@kkmustoset.fi
www.kkmustoset.fi
Facebook

Laiturikuorma on saatu vesille eikä sadekaan onneksi noussut päälle. K & K Mustoset hoiti taas hommansa hyvin niin, että siitä on Savontähden helppo jatkaa. Kiitos Matti!
Tässä vielä koko K & K Mustosten tiimi tärkeimpien työvälineidensä kera.