Search
Close this search box.

PrimaTimber

Savorak Laitureiden toiminnan alusta, eli vuodesta 2008 lähtien, yrityksen kestopuulaiturimateriaalien toimittaja on ollut Joensuussa sijaitseva PrimaTimber. Yhteistyö on alusta alkaen toiminut niin hyvin, että kumppanin vaihtoa ei ole tarvinnut miettiä. Päinvastoin, kumppanuus on osaltaan vauhdittanut kummankin yrityksen ja sen tuotteiden kehittymistä. Se, jos mikä on synenergiaa parhaimmillaan!

PrimaTimber on osa vuonna 1952 perustettua pohjoiskarjalaista perheyhtiötä, kansainvälisillä markkinoilla toimivaa Iivari Mononen -konsernia. Puualalla kun ollaan niin kerrotaanpa aluksi, millaiset on juuret tällä yrityksellä ja mitä niistä on ajan saatossa kasvanut asiakkaiden iloksi. Sitten annetaan sana PrimaTimberin toimitusjohtajalle Joni Nousiaiselle.

PrimaTimberin kotimainen kestopuu kestää syysmyrskyt ja talven roudat

Sotien jälkeen ilomantsilainen Iivari Mononen alkoi luoda elinkeinoaan puutavarayrittäjänä. Uutterasti pylväskauppaa tehnyt Iivari tunnettiin ennen kaikkea luotettavana kauppakumppanina.

Iivarin toimittama huippulaatuinen puutavara ja rehellisyys kaupanteossa loivat jo 1950-luvun alussa perustan yrityksen menestykselle ja vuosikymmenien mittaisille yhteistyökumppanuuksille maailmanlaajuisesti. Sille samalle, josta Savorak Laiturit saa nykyisin nauttia myös.

Vuonna 2003 Iivari Monosen toimintaa ja osaamista laajennettiin pylväskaupasta kestopuutuotteisiin, ja näin PrimaTimber sai alkunsa. Yrityksen tasalaatuinen ja taidolla kyllästetty kestopuu tehdään pohjoisen ilmastossa karaistuneesta männystä, joka on peräisin PrimaTimberin luotettavilta, vastuullisilta ja pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneilta.

PrimaTimberin kestopuussa on kyse tuotteesta, joka kestää kaikki säät. Yrityksen tuotteiden valmistuksessa käytetyt kaikki kyllästysaineet ovat Turvallisuus- ja Kemikaalivirasto Tukesin hyväksymiä. Se takaa tuotteiden turvallisuuden sekä niiden lahonkeston korkean asteen. Lisää niin kyllästyksestä kuin kestopuusta voit lukea kestopuu.fi-sivustolta.

Luotettavuus, laadukkuus, ympäristöystävällisyys ja hyvinvointi ovat PrimaTimberin arvoja.

– Olemme Kestopuuteollisuus ry:n jäsenyritys ja haluamme olla vaikuttamassa toimialamme toimintaan ja kehitykseen ensimmäisten joukossa. Kaikki valmistamamme tuotteet valmistetaan Pohjoismaisen puunsuojaneuvoston (NTR) vaatimusten mukaisesti ja toimintamme auditoidaan ulkoisen tarkastajan toimesta kahdesti vuodessa. Hyväksytystä vaatimusten täyttämisestä meillä on todistus NTR:n laatuleimausoikeudesta. Raaka-ainehankintamme perustuu luotettaviin ja hyvin hoidettuihin lähteisiin ja tästä osoituksena käytössämme on PEFC-sertifikaatti. Lisäksi koko toimintamme perustuu ISO 9001 -laatustandardin vaatimuksiin.

– Otamme ympäristön huomioon kokonaisvaltaisesti tuotannosta varastointiin. Siitä kertoo käytössämme oleva ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä. Hankimme materiaalimme vain metsistä, joita on hoidettu kestävästi. Tästä kertoo PEFC-sertifikaattimme. Panostamme myös siihen, että tuotteemme olisi helppo kierrättää. Maksamme Suomeen myydyistä tuotteistamme kierrätysmaksun.

”Meille tärkeintä on tyytyväinen asiakas”

PrimaTimberille asiakastyytyväisyys on sydämen asia. Tuotteidensa avulla se haluaa olla auttamassa kaikin tavoin, jotta pihasta voi tulla ihmiselle paras mahdollinen paikka nauttia elämästä. Yritys haluaa pitää riman päivittäisessä tekemisessään, toimintatavoissaan sekä tuotteissaan korkealla. Onnistumisestaan siinä kertoo yrityksen saama myönteinen palaute sen omilta asiakkailta.

– Ite me arvostetaan pitkäjänteisyyttä ja pitkäikäisyyttä kaikessa. Me halutaan olla helposti lähestyttävä yhteistyökumppani. Me ollaan myös valmiita panostamaan siihen, että luottamus asiakkaiden ja meidän välillä saadaan rakennettua. Savorak Laiturit on hyvä esimerkki siitä, mitä pitkäjänteisesti ollaan saatu yhdessä aikaan.

-Joni Nousiainen, PrimaTimberin toimitusjohtaja-

– Savorak Laiturit on PrimaTimberin näköinen asiakas. Puolin ja toisin ollaan tykästytty toisiimme. Savorak Laiturit eivät mene sieltä, missä aita on matalin, kuten emme myöskään mekään. He ovat äärettömän vaativa asiakas, mutta omalla toiminnallaan he pitävät meidänkin riman korkealla, ja hyvä niin, jatkaa Joni.

PrimaTimberiä ja Savorak Laitureita yhdistää halu erottua laadukkuudella

Kun Joni Nousiaista kuuntelee hänen puhuessa PrimaTimberin ja Savorak Laitureiden yli 10 vuotta jo kestäneestä yhteistyöstä, ei voi olla ajattelematta vertausta hyvään parisuhteeseen. Niin selkeästi vuosien varrella kasvanut molemminpuolinen luottamus ja arvostus toista kohtaan tulee esille.

– Arvostan myös sitä, että Savorakin kanssa asiointi on ollut aina sujuvaa. Kyllähän sitä on vuosien varrella kaikenlaista sattunutkin, mutta kun kanssakäyminen on meillä keskenämme tosiaan toiminut niin aina on nekin saatu selvitettyä.

– Mukava oli myös itse huomata, että kun olin välillä pylväspuolellamme myyjänä ja sieltä sitten takaisin tähän tulin, niin suhde, joka aikaisemmin oli jo Savorakin kanssa luotu, ei ollut hävinnyt mihinkään. Oli helppo jatkaa siitä, mihin oli aikaisemmin jääty.

Jonin sanoihin ei Savorak Laitureiden puolesta voi muuta kuin todeta, että kumppanuudessa on aina mukana kaksi osapuolta; Kiitos PrimaTimberin oman suoraselkäisen ja luotettavan yrityskulttuurin sekä arvojen, on heidän kanssa ollut helppo ja hyvä toimia!

Yksi hyvän suhteen merkki on myös sen kehittyminen ja kasvaminen ajan myötä. Näin on tapahtunut myös PrimaTimberin ja Savorak Laitureiden välillä.

– Viime vuonna PrimaTimber osti Joensuun Höyläyspalvelun. Yrityskauppa laajensi meidän omaa tuotetarjontaamme, ja sen myötä pystymme tarjoamaan myös Savorakille entistä laajemmat mahdollisuudet oman tuotannon kautta, toteaa Joni tyytyväisenä.

Jos ei siis PrimaTimberin ja Savorakin yhteistyölle näkynyt loppua aiemminkaan, niin nyt vielä sitä vähemmän. Päinvastoin, tämä toimiva kumppanuus on jo laajentunutkin ja sen pohjalta on hyvä käsi kädessä jatkaa matkaa!

Yhteystiedot

PrimaTimber Oy
Rantakatu 25 C, 80100 Joensuu
Joni Nousiainen
+358 400 355 445
joni.nousiainen@primatimber.fi
www.primatimber.fi
Facebook