Search
Close this search box.

SULANAPITO OY

Mikäli olet tilaamassa Savorakilta lämmitettäviä avantouintiportaita tai muuta sulana pidettävää tuotetta, käynnistyy täällä Savorakin päässä tiivis yhteydenpito kumppaniimme Sulanapito Oy Sulalaattaan.

Sulalaatta on Mauritz Nikolai Finnilän elämäntyö. Finnilä on syntyjään maatilanpoika Pohjanmaan Lappajärveltä, ja hän tuli aloittaneeksi kävelypinnan sulana pitävän elementin kehittelyn jo nuorena miehenä yksittäisen talvisen ongelmapaikan innoittamana.

Sattuipa nimittäin niin, että kun Finnilä alle 20-vuotiaana oli jonottamassa naapurikunta Alajärven nostoautomaatille, hän huomasi automaatin edessä hankalan jäisen kohdan, johon varsinkin varttuneempi väki meinasi kompastella. Finnilä ryhtyi piirtelemään paperille suunnitelmaa ongelman ratkaisemiseksi. Syntyi idea vahvasta ”betonikakusta”, johon liitettiin vastukset pitämään laatta lämpimänä. Nuorukaisella meni muutama hetki, ennen kuin hän rohkeni pankinjohtajan puheille, mutta kolmannella yrittämällä hän sai koputettua pankin oveen ja esitettyä ideansa.

 – Nehän innostui asiasta! Heti vaan, saman tien. Siitä se lähti. Voin sanoa, että olen myynyt litteitä kiviä 6000 markkaa kappale, Finnilä nauraa.

Alajärven pankkivierailusta on Savorakin yhteistyön alkaessa yli 30 vuotta aikaa, ja tuotanto on kasvanut tänä aikana maanlaajuiseksi. Tuotanto kattaa nyt rappuset, uimaportaat ja muut ulkona sulana pidettävät tasot. Elementit valmistetaan mittojen ja asiakkaan toiveiden mukaan.

Sulalaatta oli siis jo pitkäikäinen, vakavarainen yritys Savorakin ja Sulanapito Oy:n yhteistyön alkaessa. Yhteydenpito alkoi Finnilän aloitteesta. Sulalaatan vetäjänä hän oli pähkäillyt avantouintiportaiden sulanapito-ongelmaa jo pidemmän aikaa ja etsinyt hyviä yhteistyökumppaneita itselleen uimaportaiden valmistajista.

– Selasin uimaportaita, ja löysin Savorakin. Siellä oli erittäin tukevat ja hyvät uimaportaat. Oikein kunnon portaat. Pääsee mereen tai järveen etu- tai takaperin. Olin Savorakin toimitusjohtajaan, Tomiin yhteyksissä, ja siitä se lähti etenemään.

Yhteistyö Savorakin ja Sulalaatan välillä lähti sutjakasti käyntiin ja sujuu edelleen mutkattomasti. Savorakin kannalta Sulalaatan pitkä tuotekehitys ja valmiit ratkaisut on otettu ilolla vastaan. Sulalaatan pinta on kehitetty mukavaksi ja turvalliseksi karhean kvartsihiekan avulla ja elementti voidaan asentaa kaikille pintamateriaaleille puusta teräkseen, asvalttiin tai nurmeen. Kvartsihiekkapintaisten laattojen väri voidaan valita suoraan Tikkurilan värikartastoista. Tuotteet ovat helposti huollettavia, asennettavia ja mittatilaustyönä tehtyjä.

– Eräskin avantouintipaikan pitäjä kehui, miten helppoa on laittaa elementtien lämmitys päälle saunaa lämmittäessä ja saunan ollessa lämmin ja avantouijien tullessa paikalle väylä uimaan on jo sula. Kvartsihiekkapinnoitteen ansiosta tasot eivät ole myöskään kastuessa liukkaat, kuten puu muuten olisi, Finnilä taustoittaa.

sulalaatta avantouintiportaat

Mikäli kyseessä on isompi kohde, Sulalaatan elementtejä voidaan asentaa vaivattomasti ja meluttomasti julkisille paikoille niin, ettei asiakaskulku paikan läpi häiriydy. Vanhalla menetelmällähän tila jouduttaisiin katkaisemaan ja tekemään esimerkiksi täysin uusi valu, joka kestäisi pahimmillaan kuukausia. Lisäksi Sulalaatan tuotteiden alapohjassa on eriste ja laatta ei lämmitä rakenteita tai muita turhia massoja. Tämä lisää tuotteen energiapihiyttä.

Tuote on siis toimiva ja asiakkaat tyytyväisiä. Mutta on Finnilällä yrityksensä osalle vielä muitakin suunnitelmia valmiina. Myyjäverkostoa ja markkinointia Suomessa pitäisi saada vahvistettua ja miksei katsottaisi mahdollisuuksia Suomen rajojen ulkopuolellakin.

– Kyllä tästä iso juttu tulee ja kyllä se viedään loppuun asti. Kesken ei jätetä! Kuolen saappaat jalassa, Finnilä julistaa.

Yhteystiedot:

Sulanapito Oy/Sulalaatta

Mauritz Finnilä

puh. 045 805 7355

info@sulalaatta.com