Esteettömän laiturin hankinta

Esteettömyys luo yhdenvertaisuutta, turvaa ja laatua, sekä kertoo erilaisuuden huomioon ottamisesta. Haluamme tehdä parhaamme ja tarjota asiantuntijuuttamme avuksi esteettömien ratkaisujen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Esteettömyyden mahdollistaminen ei tarkoita automaattisesti lisäkustannuksia ja jo suunnitteluvaiheessa on hyvä ottaa huomioon myös esteettömät vaihtoehdot. Savorak laitureiden käyntisillat ovat 120 cm leveitä ja näin ollen niitä pitkin pääsee kulkemaan pyörätuolilla ja myös kääntyminen suorassa kulmassa onnistuu.  Esimerkiksi rappusten korvaaminen luiskalla tai kaiteen lisääminen kulkusiltaan. Kaiteet ovat äärimmäisen turvallisia ja kestäviä, myös ne suunnitellaan asiakkaan tarpeet huomioon ottaen. 

Autamme tekemään myös rannasta turvallisen ja helpon paikan liikkua. Yhteistyökumppaneidemme avulla onnistuu myös rannan muokkaukset, kulkukäytävät ja terassit, esteettömästi.

Esteettömät avantouintiportaat


Mallistomme avantouinti portaat on suunniteltu riittävän leveiksi ja erittäin vakaiksi, ne sopivat täydellisesti myös kesäkäyttöön. Portaiden askelmat ovat tukevat ja loivat, kaltevuuskulma maksimissaan 5%. Jalansija on päällystetty pitävällä kumimatolla ja koko portaan mittaiset käsijohteet ovat pyöreät, juuri käteen sopivat.

Pyörätuolirampilla uimaan myös apuvälineiden kanssa

Kevyt, mutta tukeva alumiininen pyörätuoliramppi mahdollistaa uimaan menon myös apuvälineiden kanssa. Vaatimusten mukainen kaltevuuskulma, tasainen ja luistamaton ramppi tekee veteen menosta turvallista ja helppoa pyörätuolilla tai rollaattorin kanssa. 

Turvallinen siirtyminen laiturilta veneeseen

Henkilönostimen avulla mahdollistetaan liikuntarajoitteisen pääsy helposti ja turvallisesti laiturilta veneeseen kuormittamatta avustajaa. Welho-Lift henkilönostin on monikäyttöinen ja samaa laitetta voidaan käyttää myös muihin toimintoihin liittämällä se esimerkiksi kodissa oleviin kiinnikkeisiin. Betoniponttolaiturin ponttonin sisään upotetaan tarvittava kiinnitysosa jo valuvaiheessa, jolloin kiinnikkeen saa tukevasti kiinni laituriin.

Rahallista tukea apuvälineen hankintaan

Welho-Lift henkilönostin on luokiteltu viralliseksi apuvälineeksi, jolloin siihen on mahdollista saada rahallista tukea. Pääsääntöisesti apuvälineen hankinta käynnistyy tarpeen arvioinnilla, jonka perusteella tehdään apuvälineen hankintasuunnitelma. Apuvälinetarpeesta voi keskustella esimerkiksi oman sairaalan kuntoutusohjaajan kanssa. 

Myös yrityksillä on mahdollista saada tukea esteettömiin ratkaisuihin esimerkiksi erilaisten hankerahoituksen kautta. Nämä asiat voit varmistaa oman kuntasi tai yhdistyksesi kautta.

“Kesällä 2022 Varkauden Pirtinvirtaan valmistui ensimmäinen esteetön kalastuslaituri. Projekti jatkuu myös seuraavana kesänä, jolloin laitureita tehdään lisää”.