Search
Close this search box.
pellosmarin jari ja jenna

Ota yhteyttä:

Pellos Marin Oy

Lappeenrannantie 638
52420 Pellosniemi

Toimisto ja myynti:
pellosmarin@pellosmarin.fi
Puh. 010 666 7220

www.pellosmarin.fi/
www.facebook.com/pellosmarin

 

Myynti (laiturit, veneet & Pellmac)
Jari Simola
jari.simola@pellosmarin.fi
Puh. 040 548 8531

 

Toimisto ja myynti (laiturit, veneet)
Jenna Puhakka
jenna.puhakka@pellosmarin.fi
Puh. 050 407 0995

JARI SIMOLA

Pellos Marin on pitkän linjan laiturialan perheyritys, ja se näkyy niin myyjien kokemuksessa kuin vakaassa kokonaisvaltaisessa tekemisessä. Pellos Marinilla hoituukin koko paketti laiturinmyynnistä asennukseen, korjauksiin ja huoltoon sekä terassirakennukseen. Saatpa täältä vielä veneellesikin talvisäilytyksen, tai pollareiden huoltosukellukset, jos sellaiselle on tarvetta. 

Toiminta-alueena yksi Suomen vilkkaimmista rantamökkialueista

Yritys perustettiin 1990 ja laitureiden myynti astui kuvaan heti 1990-luvun alkuvuosina. Etelä-Savo ja Mikkelin seutu ovat tunnettua mökkialuetta, ja kokemusta alueen rannoista alkoikin kertyä nopeaa vauhtia.  Savorakin myyjäksi yritys tuli Lip-Lapin kautta, ja Pellos Marinilta voikin jatkossa ostaa molempien yritysten laitureita – ihan jokaisen asiakkaan toiveiden, tarpeiden ja rannan olosuhteiden mukaan.

–  Saimaa on erityyppinen kuin muut järvet. Tämä pitää huomioida, kun suunnittelee laituria rantaan. Saimaan vedenpinnan korkeusvaihtelu on isompi kuin pienemmillä järvillä. Etelä-Savossa löytyy laidasta laitaan rantoja, ja Suur-Saimaa voi olla raju, ihan merenrantaan verrattava, selventää Pellos Marinin toimitusjohtaja Jari Simola.

Vertailukohtia rannoista löytyy kauempaakin, sillä aiemmin laitureita myytiin laajemmin itäisen Suomen alueella, mutta nyt alue on rajautunut Mikkelin ympäryskuntiin. Asennuksia Pellos Marinilla tosin tehdään oman myyntialueen ulkopuolelle vieläkin, kun työntekijät käyvät auttelemassa myös naapurialueen myyjiä asennuskeikoilla.

Asiakkaalle ollaan aina rehellisiä

Mikä sitten on haastavinta työssä? Jari lähtee avaamaan laiturinmyyntiä asiakkaan kanssa käytävistä keskusteluista. Laiturikaupoilla ranta on aina tunnettava ja sen erityispiirteet otettava huomioon. Tämä pitää aina käydä asiakkaan kanssa läpi. Sellaista laituria ei myydä, joka ei selvästi tule selviämään kyseisessä rannassa.

–  Aina pitää lähteä siitä, että laituri on asiakkaan tarpeen mukainen ja kohde on huomioitu, Jari korostaa.

Jari jatkaa, että asiat pitää osata käydä yhdessä läpi asiakkaan kanssa. Paras ei aina olekaan välttämättä se, jota asiakas on itse alun perin ajatellut, mikäli kyseinen laiturimalli ei sovellu rantapaikkaan. Osa työtä onkin käydä asiakkaan kanssa läpi olosuhteita ja niiden vaikutuksia. Esimerkiksi ison selän rantaan ei hennompia laitureita kannata asentaa ja vedenpinnan vaihtelun vaikutukset on myös otettava aina huomioon.

–  Tärkeintä on sovittaa yhteen tarve ja olosuhteet, Jari tiivistää.

Savorak vastaa ajatusta siitä, minkälainen laiturin pitääkin olla

Työuransa aikana Jari on seurannut myös Savorakin laitureiden kehittymistä ja yrityksen etenemistä. Kehitystyön tulokset näkyvät ja Jari korostaa erityisesti Savorakilla tehtyä työtä yksityiskohtien eteen.

–  Kaikki tehdään kunnolla ja pienet yksityiskohdat on otettu huomioon. Se on lopulta pienestä kiinni se ero. Savorakilla myös rungot ovat vahvemmat kuin monella muulla ja asiakkaan kanssa onkin hyvä käydä läpi myös laiturin rakenne ja mihin vahvemmat runkopuut lopulta vaikuttavat.

Mikkelin seudun asiakkaiden on helppo luottaa Pellos Marinin osaamiseen. Jari on ollut yrityksen toiminnassa mukana alusta asti ja tunteekin alueen rannat ja erilaiset laituriratkaisut hyvin. Toimistossa, myynnissä ja asiakaspalvelun parissa hyörivä Jenna Puhakka taas aloitti uransa Pellos Marinilla 2010-luvun loppupuolella, ensin harjoittelijana ja kesätöissä ja pian jo vakituisena työntekijänä. Kokemusta on siis hänellekin tullut hyvin rantakatselmuksista ja laitureista. Kaikkiaan hommat Pellos Marinilla on tavattu hoitaa loppuun asti ja kunnolla ja palveluun on aina panostettu.

 –  Parasta tässä työssä ovat asiakkaat ja ylipäänsä ihmisten kanssa toimiminen. On hienoa, kun asiakkaat ovat tyytyväisiä ja saa asioita eteenpäin. Ja tervetuloa käymään meillä myymälässäkin. Meiltä löytyy paikan päältä tarvikkeita ja varaosia, huikkaa Jenna vielä lopuksi.