Search
Close this search box.

Palvelusatamaan uusi jakeluasemalaituri

"Savorakin laituri on hinta-laatusuhteeltaan paras."

Harri Westerberg, toimitusjohtaja VS-Marin

Palvelusataman uusi laituri

“Laituri on tukeva ja siihen on veneellä helppo kiinnittyä. Se ei heilu ja on riittävän korkea, jotta veneestä nousu on miellyttävää.”

“Laiturin kiinnityspollarit on hyvät, kuten myös esimerkiksi kaiteiden kädensijat.”

“Hyvännäköinen. Uskottavan näköinen. Yksityiskohtia myöten viimeistellyn näköinen laituri.”

Tällaista palautetta on VS-Marinin toimitusjohtaja Harri Westerberg saanut kuulla Savorak Laitureiden  yrityksensä rantaan valmistamasta ja toimittamasta uudesta jakeluasemalaiturista. Mies on silminnähden tyytyväinen tilaukseensa, ja pitänee hänen sanojaan uskoa, sillä onhan VS-Marin palvellut veneilijöitä täyden palvelun vierasvenesatamana Savonlinnan keskustassa Saimaan rannalla jo 27 vuoden ajan.

VS-Marin sijaitsee Savonlinnassa, Haislahdessa osoitteessa Kirkkolahdenkatu 10.

 

Toimitusvarmuus ja kotimaisuus ratkaisi valinnan

Mitenkä laituriprojekti sitten alkoi ja eteni?

Kuten tavallista, niin puhtaasta tarpeesta homma lähti käyntiin. Tarpeen syntyyn vaikutti niin Saimaan vedenpinnan vaihtelut kuin Suomen lain säädöksissä tapahtuneet muutokset jakeluasemien suhteen. Harri Westerberg mietti yrityksensä toiminnan ja asiakkaiden palvelulaadun kannalta parasta ratkaisua vastata muutoksiin, ja päätyi palvelusatamansa laiturin kokonaisvaltaiseen uudistamiseen. Sen yhteydessä uudistettaisiin koko laiturialue, sekä tuotaisiin myös itse polttoainetankit laiturille.

Vuotuisilla, Helsingin messukeskuksessa pidettävillä Venemessuilla Westerberg kävi jututtamassa eri laiturinvalmistajia. Venemessujen näytteilleasettajien joukossa oli myös Savorak Laiturit ja niiden yrittäjä, Tomi Kokkonen. Tarjoukset tuli pyydettyä eri yrityksiltä jakeluasemalaiturin valmistuksesta ja toimituksesta. Vertailun tehtyään Westerbergillä vaakakuppi painui Savorak Laitureiden eduksi.

– Savorak Laitureiden jakeluasematarjous ei suinkaan ollut halvin, mutta itse katson kaikissa hankinnoissa aina kokonaisuutta. Itse koin, että hinta-laatusuhde oli heillä parhain.

Myös tilauksen toimitusvarmuus, laiturin kotimaisuus ja halu suosia paikallista osaamista merkitsi Westerbergin valinnassa.

– Tuli tunne, että kyllä näiden työnjälkeen voi luottaa!

Rantakatselmus takaa parhaan lopputuloksen

Hihat kun oli kääritty niin Kokkosen Tomi, Savorak Laitureiden tavanomaisen asiakaspalvelutavan tapaan, tuli VS-Marinille katsastamaan yhdessä asiakkaan kanssa rannan, johon laituri valmistettaisiin ja asennettaisiin. Tämä on oleellista, jotta lopputuloksesta saadaan kaikkinensa asiakkaan tarpeisiin mahdollisimman hyvä.

Westerbergissä luottamusta Savorak Laitureihin kasvatti entisestään Kokkosen näkemys jakeluasemasta sekä tämän muutos- ja parannusehdotukset sen toteuttamisen suhteen. Räätälöinnin jälkeen hänellä oli hyvä olo työn suhteen. Satama massiivi raskasponttonilaituri päätettiin tehdä.

Kun laituri oli valmis, oli aika pistää se kellumaan. Iltamyöhäsellä se Saimaaseen laskettiin, ja kun Westerberg aamulla saapui itse töihin, oli uusi jakeluasemalaituri paikoillaan VS-Marinin rannassa.

Esteettiset yksityiskohdat, kuten siistit naulaukset, ovat saaneet kiitos Savorak Laitureiden tuotteissa.

– Tämä on muuten ainut laituri josta on tultu minulta kyselemään, että kenenkä tekemä se on!, naurahtaa Westerberg juttutuokiomme päätyttyä VS-Marinin terassilla.

Kesän 2019 koittaessa VS-Marinin palvelusatamauudistus viimeisteltiin ja laiturille asennettiin polttoainesäiliöt Saimaan veneilijöitä varten. Seuraavaa kuvaa pyörittelemällä 360° asteisesti voit nähdä täysin valmiin laiturin kokonaisuudessaan!