Search
Close this search box.

Perinteikäs ja moderni mökkilaituri

"Tomi myös osasi selkeästi tuoda esille, että millainen laituri juuri tähän rantaan sopii ja millainen ei."

Ira Lange, mökkiläinen

Yksinkertaisesti tyylikäs ja toimiva mökkilaituri

Punkaharjulla kesämökkinsä uudella laiturilla istuu hyväntuulinen nainen, Ira Lange. Perhe on saapunut Helsingistä mökilleen syysviikonloppua viettämään. Sauna on lämpiämässä ja on tovi aikaa vaihtaa sananen laituriprojektista. Siitä, miten tottuneesti perheen koira Malik uudelle laiturille juoksee, voi jo päätellä, että aikaa on tällä vedenpäällisellä terassilla tullut vietettyä jo paljon.

– Kestävä, esteettinen ja yksinkertainen. Laatu oli tärkein kriteerimme laiturin hankinnassa. Meillä oli vahva visio, millaisen mökkilaiturin halusimme, ja sen Savorak Laiturit meille toteutti. Tomi ymmärsi tosi nopeasti idean, mitä laituriimme haimme.

Vanha mökkilaituri oli tullut lopullisesti tiensä päähän. Siitä se lähti. Perhe alkoi googlaamaan ja Savorak Laiturit nousi yrityksenä esiin. Ira teki puhelinsoiton Savorakin Savonlinnan seudun jälleenmyyjälle sekä yrittäjälle Tomi Kokkoselle. Sovittiin heti, että milloin Tomi tulee paikan päälle rannan katsastamaan ja laiturihankinnasta yhdessä keskustelemaan.

– Reiluus, suoruus ja rehtiys teki vaikutuksen. Heti tuli luottamuksellinen olo, kun Tomin tapasin. Selitin toiveemme, ja hän ymmärsi tosi nopeasti idean, jota uuteen mökkilaituriimme haimme. Hän myös osasi selkeästi tuoda esille, että millainen laituri juuri tähän rantaan sopii ja millainen ei.

Iran kertoessa tarinaansa, hakeutuu käteni kuin vaistomaisesti silittämään laiturin tummanharmaata puupintaa. Miten voikaan värisävy sopia niin kauniisti ympäristöönsä. Puhumattakaan rauhallisesta tunnelmasta, minkä hieman tavanomaista leveämmät lankut -yhdistettynä luonnolliseen kallionsävyyn- tuovat laituriin. Lopputulosta ei voi kuin ihastella. Ja sitä teemme yhdessä Iran kanssa pitkän aikaa.

Laiturin tekijällä on osansa tämän mökkilaiturin estetiikassa, mutta selvää kuitenkin on, että niin on myös asiakkaalla ja hänen kyvyllä omata silmää kauneudelle. Ja niinhän se monesti paras lopputulos saavutetaan – yrityksen ja asiakkaan hyvällä yhteistyöllä.

 

Suora ja avoin käsittely nosti arvostusta

Mutta vielä sananen laiturinteosta. Reilun kuukauden päästä laiturin tilauksesta oli tilauksen toimituksen aika. Savorak hinautti laiturin rantaan ja asensi sen paikalleen. Pois lähtiessään yritys vei samalla myös perheen vanhan laiturin pois.

Laituriosuus asiakkaan projektissa sujui ripeästi ja ongelmitta. Kaikki ei mennyt kuitenkaan kuin Strömsössä muilta osin. Asiakkaan laituriprojekti oli laajempi kuin itse pelkkä laituri, ja vaati rakennusfirman palkkausta. Sen toteutuksessa ilmeni haasteita.

– Kyse oli siis toisesta yrityksesta, mutta koska Tomi oli suositellut sitä meille, niin hän koki vastuukseen korvata myös heidän virheen. Monien pahoittelujen lisäksi saimme häneltä Savorakin lahjakortinkin hyvitykseksi.

Perinteinen, mutta silti moderni mökkilaituri

Laiturinhankintakeskustelu on jo ohi kauan sitten. Siltikin löydämme itsemme edelleen teekuppien ääreltä laiturilta keskustelemassa elämästä, luonnosta, tunteista, työstä ja ties mistä. – Tällaisia hetkiähän laiturilla parhaimmillaan saa kokea, mietin mielessäni tehdessäni kotiini lähtöä, jotta perhe pääsee rentoutumaan lauantaisaunaan ja pulahtamaan laituriltaan virkistävään syysveteen.

Yksinkertaisesti tyylikästä ja toimivaa mökkilaituria he mökillensä hakivat, ja sen he saivat. Perinteikäs, mutta silti moderni muoto ja toteutus teki tästä mökkilaiturista kauniin katsella ja eritoten hyvän paikan viettää tasapainottavaa rauhallista aikaa vastapainona arjen kiireelle ja täysille päiville. Tässä tapauksessa sanonta ”vähemmän on enemmän” on hyvin totta.

Ja jos laiturilla pystyy olemaan sielu, niin tällä yksilöllä se oli kauniin herkkä, mutta kuitenkin kallion vakaa.

Vai mitä sinä olet mieltä? Katselepa vielä tämä seuraava 360° kuva ympäri ja anna hetki haaveilulle omasta unelmiesi laiturista.

Lisätietoja: Mökkilaiturit