Search
Close this search box.

Saunalaituri kesämökin rantaan

"Hirmu tyytyväinen olen saunalaituriini, ja suositella voin muillekin."

Anja Huupponen, eläkeläinen

Paikallista osaamista omaan mökkirantaan

Ikkunasta ulos katselee tyytyväinen nainen. Hänen nimensä on Anja Huupponen, entinen taloushallinnon ammattilainen, nykyinen eläväinen eläkeläinen. Hänen kesämökillään Rantasalmella ollaan. Päivä on kaunis, ja koska laituria on tultu kuvaamaan niin sinnehän sitä päätetään mennä kesälle kilistelemään ja kuulemaan, kuinka Anja päätyi hankkimaan rantaansa Savorakin saunalaiturin.

Rantakatselmus mahdollisti oikean laiturin valinnan

Hyvin tavallinen suomalaisen kesämökkilaiturin tarina taustalta löytyy. Tiensä päähän oli yksinkertaisesti vanha, hyvin palvellut ja aikoinaan -jo edesmenneen- isännän tekemä laituri tullut. Aktiivisena ihmisenä Anja oli sitten edelliskesänä purkanut ja vienyt vanhan laiturin rippeet pois.

Moni suomalainen tällaisessa tilanteessa päätyy hankkimaan itselleen lomatyöprojektin haalimalla kaikki tarpeet ja rakentamallla uuden laiturin itse. Anjalle oli selkeää, että hän tulisi ostamaan valmiin laiturin. Selkeää oli myös, että valinta tulisi olemaan Savorakin laituri – paikallista osaamista suosien.

– Halusin odottaa, että he muuttaa Savonlinnasta isompiin tiloihin tänne meille Rantasalmelle, ja käydä sitten vasta puhumassa laiturintarpeestani. Kun se tapahtui, niin kevättalvella, heidän uuden tehtaan avajaisten jälkeen menin myymälässä sitten käymään.

Anja ja Savorak Laitureiden yrittäjä, sekä Rantasalmen ja Savonlinnan alueen jälleenmyyjä Tomi Kokkonen tapasivat, ja sovittiin, milloin Tomi tulisi rantakatselmuksen tekemään.

– Hyvä, että hän tuli itse paikan päälle rannan katsomaan, kun enhän minä tiennyt, että millainen laituri tähän sopisi.

Anjan tarpeisiin kevyen kesäinen Savorakin saunalaituri oli paras vaihtoehto.

Kevyt, edullinen ja laadukas saunalaituri

Saunalaituri on Savorak-malliston laitureista kevytrakenteisin ja edullisin hinnaltaan – tinkimättä kuitenkaan Savorak-laadusta ja laiturin vakaudesta. Saunalaituri on hyvä vaihtoehto suomalaisen sisävesistön saunan rantaan uimista ja veden hakua ajatellen sekä helpottamaan veneeseen nousua.

– Nopeasti laituri tuli ja hyvin se toimii.

Saunalaituritilaus laitettiin vireille, ja ei mennyt kauaa, kun Tomi ja laiturinrakentaja Hannu-Pekka Vellonen yhdessä niin ikään paikallisen Kuljetusliike Ahti ja Esko Myllys Ky:n kanssa tuli laiturikuorman kanssa mökin pihaan.

Iltaan mennessä laituri oli valmiina asennettuna rannassa ja käyttövalmiina Anjalle.

– Laiturilta on hyvä käydä saunasta uimassa, tai istuskella siinä jalkoja uittamassa. Tikkaat on hyvät, ja kääntökahva niissä kätevä. Ja onhan laituri hyvännäköinen myös.

– Tyytyväinen olen laituriini ja lämpimästi voin Savorakia suositella muillekin. Voipi olla, että seuraavaksi hankin uuden pienen soutuveen. On nimittäin sekin vanha tullut jo tiensä päähän. Mutta katsellaan. Nyt riittää, että laituri on uusittu ja toimii hyvin, toteaa Anja.

Kilistelyjen ja jutteluiden jälkeen on aika ottaa laituriselfie ja sitten Anja lähtee mökille kattamaan meille vielä iltapäiväkahvit pöytään. Itse jään hetkeksi laiturille istuskelemaan ja kesäisestä tunnelmasta nauttimaan.

Mietin, että miten tosiaankin omat tarpeet ja arvostukset on se kaiken lähtökohta – myös laiturin hankinnassa. Turha sitä on hankkia liian isoa ja kallista. Maksaa sellaisesta, mikä täyttää omat vaatimukset ja mitä itse arvostaa.

Anjan tapauksessa kevytrakenteinen ja edullinen saunalaituri oli juuri sopiva – täydellinen hänelle. Eipä ihme, että tämän kesämökin ikkunasta katselee ulos tyytyväinen uusi Savorakin laiturin omistaja.

Lisätietoja: Saunalaiturit