Search
Close this search box.

Ranta- ja vesistörakentaminen


Vesistökuljetukset Saimaan alueella

Luotettavat kuljetukset vesistössä

Kauttamme saat vesistökuljetukset luotettavasti asiakkaan tarpeiden mukaan. Kuljetamme niin pienet kuin isot kuljetukset, esimerkiksi rakennustarvikkeet, koneet ja laitteet, maa-ainekset, mökkipaketit ja laiturit. Voimme huolehtia myös jätteiden poiskuljettamisesta. 

Kotisatamamme sijaitsee Savonlinnassa. Suunnittelemme lastaus- ja purkupaikat kohteen mukaan mahdollisimman kustannustehokkaasti. Jokainen kuljetusprojekti räätälöidään asiakaskohtaisesti alusta loppuun saakka. Kuljetukset hoidamme monipuolisella ja kustannustehokkaalla uudella lautallamme. Lauttamme matalan syväyksen ja pituuden ansiosta sillä pääsee melko lähelle rantaa, josta nosturi hoitaa tavarat turvallisesti maihin.

saimaan-vesistorakentajat-lautta-sivulta.jpg

Apukka alus

Aluksen matalan syväyksen ja sen pituuden ansiosta pääsemme melko lähelle rantaa. Ajoramppi mahdollistaa ajamisen lautan kannelle ja 22m nosturi nostaa tavarat turvallisesti maihin. Lautassa myös sedimentti porausreikä, joka mahdollista pohjan tutkimisen ja näytteiden oton.

  • Aluksen mitat: 15x6m
  • Syväys 0,5-1,2m
  • Kantavuus 35tn
  • Nopeus 5 solmua
  • Nosturi 22 tonnimetriä
saimaan-vesistorakentajat-lautta-sivulta.jpg


Ranta- ja vesirakennustyöt

Muokkaustyöt parantavat rannan käyttömahdollisuuksia

Aina ei luonnon tilassa oleva ranta kaislikkoinen ja kivikkoineen ole paras mahdollinen paikka veneen säilytykseen tai uimiseen. Rannan käyttömahdollisuuksia voidaan parantaa esimerkiksi ruoppaamalla, korottamalla tai aallonmurtajan rakentamisella.

Rantojen muokkaustyöstä aiheuttamat muutokset on hyvä ajatella myös pitkälle tulevaisuuteen, sillä voimakkaat muutokset muokkaavat rantaviivaa jopa lopullisesti. Ruopattavan alueen syvyys ja pohjanmuodot täytyy tutkia, jotta ranta syvenee ulapalle päin, eikä ruoppauskuoppaan pääse kertymään lietettä.

On myös huomioitava että rannan muokkausta säädellään useamman viranomaisen toimesta. Yleisesti voidaan sanoa että pienehköt puhdistamiseen verrattavat ja käsin tehdyt työt voidaan tehdä ilman lupaa. Lupia tarvitaan aina kun rannassa tehdään konetöitä.

saimaan-vesistorakentajat-rannan-muokkaus.jpg

Rannan ruoppaaminen

Rannan ruoppaus on tärkeä toimenpide, joka parantaa vesialueiden syvyyttä ja turvallisuutta sekä ylläpitää rannan käyttökelpoisuutta. Yleisin tapa suorittaa ruoppausta on telakaivinkoneella, joka pystyy tehokkaasti poistamaan sedimenttejä ja roskia vesialueelta. Pitkäpuomisella koneella ruoppaus voidaan suorittaa myös rannalta käsin, mikä mahdollistaa työn tarkemman suorituksen lähempänä rantaviivaa. Kuitenkin joissain tapauksissa puomin pituus ei riitä, ja ruoppaus on tehtävä lautalta käsin. 

Erityisen hyvä hetki rannan ruoppaukselle on talvi, jos jäätilanne sen sallii. Talvella jään päällä on helpompi liikkua raskailla kaivukoneilla ja massojen siirto onnistuu vaivattomammin. Lisäksi jäällä työskentely vähentää ympäristölle aiheutuvia haittoja, kuten sedimenttien leviämistä ja veden sameutta.Rannan ruoppaus on tärkeä osa vesiympäristön hoitoa ja ylläpitoa, ja sen avulla varmistetaan vesialueiden turvallisuus ja käyttökelpoisuus niin asukkaille kuin veneilijöillekin.

saimaan-vesistorakentajat-rannan-ruoppaus.jpg


Kokonaisvaltaiset rakentamispalvelut myös saarikohteisiin

Mökkien rakennusprojektit, terassit, kulkusillat ja rantapatiot

Kauttamme saat kokonaisvaltaisia rakentamispalveluita asiakkaan tarpeisiin ja käyttökohteisiin sopiviksi suunniteltuina. Kaikissa rakennusprojekteissa pyrimme korkealaatuiseen ja kulutusta kestävään lopputulokseen. Tasokkaat koneet ja laitteet, se viimeistelty työjälkemme mahdollistavat ensiluokkaisen lopputukoksen. 

Rakennuspalveluihimme kuuluvat mökkien ja muiden rakennusten lisäksi esimerkiksi kulkusillat, ulkorappuset, ja terassit. Teemme myös erilaisia käyttöikää pidentäviä korjaus- ja huoltotöitä terasseihin. 

Kaikki rakennustyömme tehdään huolellisesti ja tehokkaasti aina asiakkaan tarpeita kuunnellen, sekä kohteen parhaimmat tilaratkaisut huomioiden. 

Kaikessa työskentelyssämme korostuu kestävä ja ensiluokkainen työnjälki ja kohteen turvallisuus. Autamme löytämään asiakkaan tarpeisiin parhaiten soveltuvat rakentamisen ratkaisut tehokkaasti aikaa ja rahaa säästäen.

Rakennusprojektit

Kokonaisvaltaiset rakennusprojektit avaimet käteen- toimituksena.

Perustukset

Erilaisten rakennusten perustuksien teko maanmuokkauksesta raudoitukseen ja valuun.

Sisärakennustyöt

Huolellisesti tehdyt sisärakennustyöt viimeistelevät rakennusprojektin.

Ulkorakennukset

Ulkorakennukset pitkästä tavarasta, sekä valmiiden pakettien kokoonpano.

Grillikatokset

Grillikatos suojaa säältä ja lasitettuna pidentää sen käyttöikää pitkälle syksyyn.

Rantapatiot

Rantapatiot tuovat lisää tilaa rannalle ja parantavat sen viihtyvyyttä.

Ulkorappuset

Ulkorappuset mahdollistavat turvallisen kulun myös mäkiseen maastoon.

Terassit

Asiakkaan tarpeiden ja kohteen tilaratkaisujen mukaiset terassit.

Kulkusillat

Kulkusillat mahdollistavat esteettömän pääsyn myös hankalassa maastossa.

Ranta- ja vesistörakentamisen palvelut

jani vesistörakentajat

Jani Puurtinen

040 759 2995

jani.puurtinen@savontahti.com

tomi vesistörakentajat

Tomi Kokkonen

044 761 5057

tomi@savorak.fi