Search
Close this search box.

Uutena laiturimateriaalina ekologinen Porolauta

Maailmantilanteen vuoksi aiemmin ekologisena vaihtoehtona tarjoamaamme lehtikuusta ei ole enää valikoimassamme. Tilalle löysimme kotimaisen vaihtoehdon suoraan Suomen Pohjanmaalta.

Kotimaisena vaihtoehtona lehtikuuselle tarjoamme Porolaudan myrkytöntä kuusilautaa. Lauta on käsitelty teknoshield-menetelmällä ja se on Pohjanmaalla kasvanutta tiheäsyistä kuusta. Ominaisuuksiltaan se käyttäytyy laiturimateriaalina samoin kuin lehtikuusikin: porolauta on kestävä ja ajan saatossa se patinoituu kauniin harmaaksi. Porolaudasta tehdyt laiturit ovat helppohoitoisia ja myrkyttöminä helppo kierrättää tai polttaa käyttöikänsä lopussa.

Porolauta sahataan Pohjanmaalla Junnikkala Oy:n Kalajoen sahalla. Tuotteen ekologisuutta korostaa entisestään se, että puut tuodaan sahalle lähialueilta, ja näin ollen myös kuljetuspäästöt on saatu tuotantovaiheessa pidettyä kurissa. Tutustu Porolautaan www.porolauta.fi.

Ekologisuus

Porolaudan käsittelyssä ei ole käytetty myrkyllisiä aineita, vaan laudan kestävyys saadaan aikaiseksi tuomalla esiin suomalaisen kuusen parhaimpia ominaisuuksia ja viimeistelemällä puu myrkyttömällä puunsuojauskäsittelyllä. Lopputuloksena on luonnollinen, kotimainen ja ympäristöystävällinen lauta, joka kestää käytössä säässä kuin säässä.

Suomalainen kuusi on pohjoisen pitkien, kylmien talvien sekä lyhyiden kesien takia kasvanut erityisen tiukkasyiseksi ja vahvaksi. Kuusi onkin valikoitunut ominaisuuksiensa johdosta ekologisen Porolaudan materiaaliksi. Kotimainen lauta kestää myös hyvin meidän pohjoisen sääolosuhteet tuiskuineen, lumineen ja kesäsateineen.

Porolauta on mainio vaihtoehto perinteisille painekyllästetyille materiaaleille. Porolaudan hoito on helppoa, ja käytön loputtua materiaalin voi vaikka polttaa.

Porolautalaiturin hoito

Porolaudasta tehdyt laiturit on käsitelty niin, ettei pinta elä enää laiturin valmistumisen jälkeen. Ensimmäisen talven jälkeen laituri on hyvä harjata kauttaaltaan ja varsinaista huoltoa suositellaan vasta toisen talven jälkeen suoritettavaksi. Ylipäänsä porolautalaitureita kannattaa huoltaa enintään joka toinen vuosi.

Huollettaessa laituria se harjataan ensin kauttaaltaan jäykällä harjalla, jonka jälkeen laiturin pinta käsitellään kasviöljypohjaisella ja vesiohenteisella öljyllä. Mikäli haluat korostaa porolaudan omaa sävyä, valitse sävytetty öljy. Öljyn valintaan saat apua öljyä myyvistä kaupoista, myyjiltämme tai ottamalla yhteyttä suoraan tehtaanmyymäläämme.

Valitse kotimainen vaihtoehto

Porolauta on suomalaisen kehitystyön tulos ja kauttaaltaan kotimainen vaihtoehto laiturin materiaaliksi. Kotimaisena, ympäristöystävällisenä vaihtoehtona se sopiikin erinomaisesti Rantasalmella käsityönä valmistettujen Avainlippu-merkittyjen Savorak-laitureiden ekologiseksi puumateriaaliksi.