Sään kuin sään kestävä Savorakin betoniponttonilaituri

Betoniponttonilaiturimme kestävyydestä kertoo paljon sen rakenteellinen kestoikä, joka on 50–100 vuotta! Tämä laiturimalli on tehty kestämään kesän myrskyt ja talven jäät. Se on varma ja
huoleton ratkaisu moneen rantaan, avonaisemmillekin vesille.

Betoniponttonilaiturimme on tehty kestämään kesän myrskyt ja talven jäät, ja sen mukaisesti sen valmistuksessa on käytetty laadukkaita materiaaleja. Betoniponttonimme valmistamme muovikuitua sisältävästä K-45 erikoisbetonista, mikä takaa ponttoneille pitkän eliniän, myös merivedessä. Tämän laiturimallin vahvuus on myös reunasta reunaan ulottuvat ponttonit, joilla taataan laiturin kannen pysyminen ristimitassa ja kiertojäykkänä.

Betoniponttonilaituri on monikäyttöinen laituri, joka sopii mökille, venettä varten, satamalaituriksi tai uimalalaituriksi. Laiturielementtejä voidaan lisäksi yhdistää rinnakkain, peräkkäin sekä T- ja L- muotoon.

Betoniponttonilaitureihimme on saatavana paljon lisävarusteita, kuten uimaportaat, valot, hyppylauta, kaiteet, törmäyssuojat, penkki ja pöytä. Lisäksi saatavana kattava pintamateriaalivalikoima; muun muassa suuren kantavuuden Satama- ja Maxi-ponttonit sekä hiilen harmaaksi sävytetty jykevä liimapuuverhous.

Leveys 2,4 m

 • 42113 7,5 x 2,4 m vakio, vihreä, kävelysillalla, kylkiverhottuna 4800 €
 • 43113 10 x 2,4 m vakio, vihreä, kävelysillalla, kylkiverhottuna 6560 €
 • 44113 12 x 2,4 m vakio, vihreä, kävelysillalla, kylkiverhottuna 7140 €

Leveys 3,15 m

 • 45413 6 x 3,15 m vakio, vihreä, kävelysillalla, kylkiverhottuna 5290 €
 • 46413 7,5 x 3,15 m vakio, vihreä, kävelysillalla, kylkiverhottuna 5780 €
 • 47413 10 x 3,15 m vakio, vihreä, kävelysillalla, kylkiverhottuna 8000 €
 • 48413 12 x 3,15 m vakio, vihreä, kävelysillalla, kylkiverhottuna 8670 €

Laitureiden hinnat vihreällä kansilaudoituksella.
Saatavilla myös ruskealla laudoituksella ja lehtikuusisena.
Hinnat sisältävät kävelysillan 5 x 1,2 m

Tekniset tiedot

 • Kansikorkeus vedestä 40-60 cm. Kansikorkeus voidaan muokata toiveiden mukaan.
 • Runkopuut 73 mm x 198 mm
 • Kansilauta painekyllästettyä sileää lautaa, 28 mm x 120 mm. Kansimateriaali voi olla vihreää tai ruskeaa painekyllästettyä lautaa, lehtikuusta tai sävytettyä liimapuuta.
 • Betoniponttonin seinämävahvuus 50 mm
 • Betoni K45, muovikuitu, suola- ja säänrasituksen kestävä
 • Kelluke eps 100, umpisoluinen, vettymä noin 3%
 • Kuumasinkitty verkko, raudoitettuna, kulmat vahvistettu
 • Kiinnityspisteet M20 kuumasinkitty

 

Lisätietoa

Huom! Betoniponttonilaituri vaatii minimissään noin 1 m vettä alleen.

”Kolme vuotta on nyt kokemusta kertynyt Savorakin betoniponttonilaiturista saaripaikassamme. Tyytyväisiä ollaan oltu."

Saimaalla kelluva laituri on veden pinnan vaihteluiden vuoksi ihan ehdoton. Laiturimme on ollut täysin huoleton ratkaisu. Savorakin suunnittelu sen toteuttamiseksi oli erittäin hyvä ja toteutus vielä parempi. He ottivat huomioon meidän omat käyttötarpeet ja myöskin sen, että milloin laituri asennettiin; juuri ennen tuloamme mökille kesällä."

Laituri on tukeva ja siihen on hyvä kiinnittyä isolla kymppitonnia painavalla veneellämme. Laiturin yksityiskohdista tykätään myös, kuten pollareista ja uimaportaista. Laiturin yhteyteen Savorakin toimesta tehtiin lisäksi terassi ja rakennettiin portaat huvimajallemme. Portaisiin tuli meiltä itseltämme suunnitelma ja idea, minkä Savorak onnistuneesti toteutti. Tuli hemmetin hienot niistäkin!

– Mikko Simola, kesäasukas, Rantasalmi-

”Aidosti ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä. Kaikki meni tosi helposti Savorakin kanssa."

He kävivät talomme rannassa katsomassa, että millainen laituri siihen sopisi parhaiten. 7 metriä pitkään ja reilu 3 metriä leveään betoniponttonilaituriin sitten päädyttiin. Kun asennuksen aika oli niin ikkunasta me vaan ihailtiin, miten laituri ilmestyi rantaan vain muutamassa tunnissa. Se ei notku eikä nitise. Laituri on myös hirmu tukeva ja vakaa."

Sisäänvedetysti rakennetut uimaportaat on hirmu kätevät myös. Matkavene meillä on laiturissamme kiinni ja hyvin se siinä pysyy. Verrattuna kiinteeseen laituriin niin tällainen kelluva on tosi helppohoitoinen. Tykätty ollaan. Se jäi vain harmittamaan, että hyppylauta olisi laituriin kannattanut ottaa jo heti alussa. Se tullaan laituriimme vielä hankkimaan!

– Antti Tuokko, Kuopio-

Tutustu muihin vaihtoehtoihin

fiFI